EXCLUSIV | Ionuţ Chirilă, analiză-spectacol: "Jucătorii lui Liverpool, de internat la balamuc! Au demolat vestiarele înainte să iasă pe teren!" Marea problemă a Barcelonei şi de ce a "dispărut" Messi pe Anfield

8 mai 2019 14059 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Ionuţ Chirilă, analiză-spectacol: "Jucătorii lui Liverpool, de internat la balamuc! Au demolat vestiarele înainte să iasă pe teren!" Marea problemă a Barcelonei şi de ce a "dispărut" Messi pe Anfield

Ionuţ Chirilă a făcut, miercuri dimineaţă la ProSport LIVE, o analiză amănunţită a "şocului" Liverpool - Barcelona 4-0, care i-a dus pe "cormorani" în finala Ligii Campionilor. Antrenorul a scos în evidenţă "nebunia" insuflată de Jurgen Klopp jucătorilor săi, dar şi faptul că la Barcelona există problema antrenorului, care nu poate potenţa la maximum o echipă plină de vedete.

Chirilă susţine că mecanismul Barcelonei nu mai funcţionează ca în trecut şi asta din cauza antrenorului. În plus, acesta a mai scos în evidenţă faptul că formaţia catalană a fost neputincioasă în faţa presingului agresiv al trupei lui Jurgen Klopp, care, spune Chirilă, şi-a adus jucătorii într-o stare în care "parcă erau de internat la balamuc".

Chirilă spune că Barcelona a pierdut tactic meciul şi că dacă ar fi avut un antrenor precum Pep Guardiola nu ar fi avut probleme să iasă din presingul făcut de Liverpool.

"Barcelona are o problemă de antrenor, clar. S-a văzut din meciul tur că Barcelona are o problemă pe care în perioadele celelalte, în special cu Guardiola, nu le avea. Oricât de agresivă ar fi fost Liverpool, Barcelona avea o circulaţie bună şi o rapiditate de a crea superioritate numerică pe triunghiuri şi pe joc de combinaţii... Nu putea să-i stea nimeni în cale. Barcelona a avut sincope, a avut doar momente de joc, nu continuitate. Doar geniile individuale, în frunte cu Messi, au făcut ca în tur să se desprindă la diferenţa asta de scor, dar nu datorită jocului colectiv. Barcelona nu mai are forţa colectivă din trecut", şi-a început Chirilă discursul, la ProSport LIVE.

Antrenorul mai crede că fotbaliştii "cormoranilor" au fost atât de bine motivaţi încât "au dărâmat vestiarele" înainte să iasă pe teren. "Liverpool nu-mi place foarte mult. Am văzut ieri două mingi de 60 de metri aruncate în aut. Se bazează foarte mult pe forţa anglo-saxonă. Sunt nişte jucători fantastici, care au un spirit de sacrificiu şi determinare cum n-are nicio echipă din lume. Însoţită de un public cum, probabil, nu este nicăieri în lume. Din punct de vedere tehnic, am văzut şi la Liverool multe greşeli. Barcelona a pierdut copilăreşte acest meci, pe care trebuia să-l controleze tactic. Trebuiau să se distreze, după 3-0 în tur. Scorul din tur i-a făcut să... Acum mă gândesc la ratarea aia din ultimele minute de pe Camp Nou, al lui Dembele, când puteau să facă 4-0. Este o problemă de antrenor, nu mai face faţă unui presing ca al lui Liverpool", a mai spus Chirilă, la ProSport LIVE.

"Fotbaliştii lui Liverpool, de internat la balamuc! Au demolat şi vestiarele înainte să iasă pe teren!"

"Aseară nu şi-au creat nici ocazii pentru că n-au putut să iasă din chinghile advesarilor. Messi... Eu am mai spus-o. E Balonul de Aur şi cel mai bun din lume pentru că e creat de acest mecanism al Barcelonei. Messi e numărul 1 pentru că ştie în secunda unu unde i-o pasează Luis Suarez. Acelaşi Messi, în echipa naţională a Argentinei, lângă un miliard de euro, devine mediocru. De ce? Pentru că numai forţa colectivă dezvoltă valorile individuale. Messi a fost pus pe acest piedestal de mecanismul Barcelonei. S-a văzut aseară că în momentul în care mecanismul Barcelonei nu mai funcţionează, nici Messi nu mai e cel pe care-l ştim cu toţii. S-a văzut neputinţa, s-a văzut că Leo nu poate juca singur împotriva unor jucători ai lui Liverpool care parcă erau scoşi din minţi, parcă erau de internat la balamuc. Aseară am văzut un Liverpool care dacă nu s-ar fi calificat, ar fi explodat. Au avut o energie, o dorinţă... E meritul incontestabil al lui Klopp. A ştiut să-şi aducă echipa într-o stare de excitaţie nervoasă atât de mare, încât cred că au demolat şi vestiarele înainte să iasă pe teren. S-a exprimat clar în jocul lor. Au început şi cu nişte atacuri la limita regulamentului. Barcelona a fost într-un dans al lebedelor la 3-0 şi crezând că, la 3-0, vor mai puncta o dată şi se închide meciul. E, uite că nu s-a închis meciul!", a conchis Chirilă, în direct la ProSport LIVE.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.