EXCLUSIV | Destăinuiri despre cariera lui Victor Piţurcă: ”A fost un exemplu pentru mine. Era de un profesionalism ieşit din comun”. Cum l-a impresionat pe un fost fotbalist al Stelei

13 ian 2019 5017 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Destăinuiri despre cariera lui Victor Piţurcă: ”A fost un exemplu pentru mine. Era de un profesionalism ieşit din comun”. Cum l-a impresionat pe un fost fotbalist al Stelei

Victor Piţurcă a reuşit la Steaua performanţe remarcabile, fiind unul dintre cei mai iubiţi foşti fotbalişti ai clubului din Ghencea. În cadrul emisiunii ProSport Live, Ilie Stan, fostul său coleg de la gruparea militară, a vorbit la superlativ despre Piţurcă şi a dezvăluit motivele care au stat la baza ascensiunii fotbalistice.

Perseverenţa şi dorinţa de a fi mai bun de la o zi la alta au fost principalele atuuri ale lui Piţurcă. El se pregătea exemplar la antrenemante, dar rămânea suplimentar după încheierea şedinţelor. Dincolo de calităţile fotbalistice, fostul mare atacant avea şi un caracter care l-a impresionat pe Ilie Stan. A povestit primul episod cu Piţurcă, consumat în momentul sosirii la Steaua.

Un exemplu important pentru mine a fost Victor Piţurcă. Când am venit la Steaua el stătea singur în cameră, iar când am ajuns eu acolo el mi-a zis: 'Copile, vino să stai cu mine în cameră'. Era de un profesionalism ieşit din comun. Rămânea după fiecare antrenament, făcea abdomene, lucra şi la centrări, să ţi le dea la colţul lung, la colţul scurt. Tot timpul se pregătea în plus”, a delclarat Ili Stan la ProSport Live.

Victor Piţurcă a evoluat pentru Steaua în perioada 1983-1989, reuşind 137 de goluri în 174 de partide. Cea mai mare performanţă a sa a fost bifată chiar la echipa bucureşteană, unde a cucerit Cupa Campionilor (1986). Înainte să ajungă la Steaua, Piţurcă a evoluat pentru Dinamo Slatina, Universitatea Craiova, Pandurii Tg. Jiu, Drobeta Turnu-Severin şi Olt Scorniceşti. Piţurcă a avut şi o experienţă în afara României, în Franţa, la Lens.

(Victor Piţurcă, după marcarea unui gol împotriva lui Anderlecht, în semifinalele Cupei Campionilor din 1986)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.