EXCLUSIV | De fapt, ce vinde Ionuţ Negoiţă? "Ei au fost cămătari la Dinamo! L-au găsit apoi pe Negoiţă şi el şi-a 'furat-o'"

14 iun 2019 17600 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | De fapt, ce vinde Ionuţ Negoiţă? "Ei au fost cămătari la Dinamo! L-au găsit apoi pe Negoiţă şi el şi-a 'furat-o'"

Claudiu Vaişcovici, 56 de ani, fost jucător al lui Dinamo a vorbit la ProSport LIVE despre situaţia actuală a echipei. Mircea Rednic a fost demis, fanii au protestat la adresa conducătorilor, iar acum a apărut varianta ca acţionarul majoritar Ionuţ Negoiţă să vândă procentele pe care le deţine, potenţial cumpărător fiind tocmai Rednic. Însă, clubul din Liga 1 Betano e în declin de când Negoiţă a cumpărat clubul de la fosta conducere, una formată din unii ca Nicolae Badea sau Cristi Borcea.

"Nu ştiu ce vinde, poate mare parte din datorii? Vinde procentele din club...şi apoi să-şi facă el datorii (n.red. - Mircea Rednic). Dar, Rednic vrea să comande el! Să nu fie toată chestia asta un foc de paie că să domolească agitaţia de la echipă legată de suporteri", a spus Claudiu Vaişcovici laProSport LIVE, fanii protestând în faţa hotelului lui Negoiţă, în cantonamentul de la Săftica sau în faţa casei lui Bălănescu, directorul general al clubului.

Dar, cum s-a ajuns în situaţia actuală? "Domnul Nicolae Badea şi cu Cristi Borcea au lăsat clubul în râpă. Au dat contracte de 10.000 - 15.000 de euro pe lună şi nu au plătit nicio datorie la stat. De aia au vândut! Au fost cămătari la club, au dat împrumut şi au luat dublu. Echipa atunci se bătea la titlu, erau contracte bune, dar nu au plătit datoriile la stat şi când au fost obligaţi să facă asta, l-au găsit pe Negoiţă. I-au vândut-o repede, iar el şi-a 'furat-o'. Dinamo e o cămaşă prea mare pentru el şi când a văzut datoriile...A plătit o mare parte, dar nu a mai pus bani şi pentru echipă".

 "S-a văzut că-n fiecare an e alt proiect, ne-am dus de râpă. Bani nu a băgat Negoiţă, au venit din sponsori, din drepturile tv. În rest, a zis: Ăsta e bugetul, descurcaţi-vă. Şi a lăsat nişte agiami să se ocupe de transferuri şi toate" - Claudiu Vaişcovici, la ProSport LIVE

Ionuţ Negoiţă a anunţat că doreşte să vândă acţiunile din club şi a discutat cu Mircea Rednic pentru ca tehnicianul să le preia. S-a discutat despre procente, rate, sume, dar actualul patron a pus o condiţie peste care "Puriul" nu poate trece.

Societatea a cărei acţionar este Ionuţ Negoiţă nu deţine palmaresul clubului Dinamo, fondat în 1948, cu 18 titluri de campioană, 13 Cupe ale României şi două Supercupe. Ce va primi viitorul acţionar?

  • Sub conducerea lui Borcea, Dinamo a câştigat patru titluri (1999-2000, 2001-2002, 2003-2004, 2006-2007), patru Cupe ale Romaniei (000, 2001, 2003, 2004, 2005) şi o Supercupă
  • Nicolae Badea, 70 de ani, a fost preşedinte CA al lui Dinamo. A venit în club în 1997 şi a plecat în 2013.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.