EXCLUSIV | De ce nu naturalizează România sportivi în sportul la care produce campioni europeni şi mondiali: "Unele ţări fac această greşeală"

10 mai 2019 2443 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | De ce nu naturalizează România sportivi în sportul la care produce campioni europeni şi mondiali: "Unele ţări fac această greşeală"

Multe ţări din Europa preferă să naturalizeze sportivi din Asia la tenis de masă, dar România nu foloseşte o astfel de strategie şi nici nu are de gând să o facă. În cadrul emisiunii ProSport Live, Beatrice Romanescu, managerul Federaţiei Române de Tenis de Masă, a vorbit deschis despre acest subiect şi motivele din spatele deciziei.

Preferă să se axeze pe tinerii români care au rezultate la toate grupele de juniori. Deşi baza de selecţie este una relativ redusă, copiii sunt talentaţi. ”Avem chinezii noştri, ei sunt chinezii noştri. Toate echipele naţionale fac eforturi să naturalizeze sportivi din China, dar noi ne creştem sportivii. Nu vreau să fac o comparaţie, dar sunt unele ţări care fac această greşeală. Nu e bine să facem asta la nivel de naţională. La nivel de echipe de club mi se pare bine, dar nu şi aici. Îi creştem, ştim cum să facem asta pentru a ajunge la performanţă.

Rezultate vorbesc. Cine nu a crezut în tenis de masă, cred că acum îşi întoarce privirile spre noi. Avem o echipă de fete foarte tânără, la băieţi aveam un lider, pe Crişan, acum e şi Ovidiu Ionescu, care a preluat titlul de lider al naţionalei. Lângă ei sunt 2 puşti foarte buni care vor face rezultate. Asta se va vedea pe viitor”, a declarat Beatrice Romanescu la ProSport Live, care a declarat că nu se pune problema ca jucătorii şi jucătoarele din loturile naţionale să nu mai concureze pentru România.

Este foarte simplu, nu ne-a fost greu să le ţinem pe fete, nu s-a pus problema niciodată. Suntem români şi suntem fericiţi că facem parte din echipa naţională. Cred că asta se vede. Sufletul este românesc, toate performanţele noastre demonstrează asta şi sunt pentru ţară”, a mai precizat Beatrice Romanescu.

Cea mai recentă şi importantă performanţă a tenisului românesc a fost realizată la Campionatul Mondial din Ungaria. Ovidiu Ionescu a cucerit medalia de argint, alături de partenerul său spaniol Alvaro Robles.

  • România a participat cu nouă sportivi în probele de simplu feminin şi masculin, dublu feminin şi masculin şi dublu mixt la Campionatul Mondial de tenis de Masă, care are loc între 21-28 aprilie în Budapesta
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.