EXCLUSIV | Cum a reuşit Şumudică să devină un antrenor de top în România: ”Fotbaliştii jucau pentru el”

18 ian 2019 5765 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Cum a reuşit Şumudică să devină un antrenor de top în România: ”Fotbaliştii jucau pentru el”

Andrei Ciolacu (26 de ani) a fost invitat la emisiunea ProSport Live, unde a vorbit despre cel mai frumos moment al carierei sale. Ziua în care a fost convocat la prima echipă a Rapidului şi a debutat în Liga 1 i-a creat sentimente emoţionante şi intense, pe care nu le va uita niciodată. A ţinut să-i mulţumească antrenorului care i-a dat această şansă, Marius Şumudică (47 de ani). ”A avut rolul de tată, pentru că el m-a debutat în Liga 1. Nu am lucrat prea mult timp cu el însă, pentru că a plecat destul de repede”.

Ciolacu a avut cuvinte de laudă la adresa tehnicianului. A fost impresionat, în special, de modul în care reuşea să le intre sub ”piele” fotbaliştilor. Ştia cum să vorbească fiecăruia în parte şi se mula după temperamentele jucătorilor: ”Ştie să ţină vestiarul, să vorbească atât cu băieţii răi, cât şi cu cei buni. Are vorbele la el, poate să se dea de ambele tabere. Prin glume, prin modul de a vorbi, ştie să facă asta. E un bun pedagog. Ţinea vestiarul alături, iar fotbaliştii jucau pentru el”, a declarat Ciolacu laProSport Live.

Atacantul a trecut pe la echipe care s-au confruntat cu probleme financiare. Spune că acest aspect este cel mai important pentru un randament maxim al fotbaliştilor. Dacă liniştea economică lipseşte, apar disensiuni, iar munca antrenorului are de suferit. ”Atmosfera din vestiar e dată în primul rând de stabilitatea financiară. În final, toţi joacă pentru salariu. Când nu mai sunt siguri de acest lucru, antrenorul trebuie să ştie să comunice cu tine. Dacă e unul riguros, iar jucătorii nu sunt cu mintea la fotbal, se pierde toată atmosfera”, a încheiat Andrei Ciolacu.

Şumudică a câştigat două trofee în cariera de antrenor, un campionat şi o Supercupă a României. În prezent se află sub contrac cu Al-Shabab Riyadh, din Arabia Saudită.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.