EXCLUSIV | Copiile fidele ale lui Becali: ”Dacă nu ai rezultate, te curăţă imediat”. Patronii unor cluburi importante nu ţin cont de nimic: ”Îi pun pe cei din familia lor să conducă”

11 dec 2018 3899 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Copiile fidele ale lui Becali: ”Dacă nu ai rezultate, te curăţă imediat”. Patronii unor cluburi importante nu ţin cont de nimic: ”Îi pun pe cei din familia lor să conducă”

Implicarea patronilor la echipe este un aspect care se regăseşte şi în alte campionate. ”Cazul Gigi Becali” nu este singular. Astfel de lucruri se întâmplă la majoritatea echipelor din Rusia. Afirmaţia a fost făcută de Daniel Chiriţă (44 de ani), fost fotbalist la Zenit, la emisiunea ProSport Live.

Argumentul suprem care-i face pe aceştia să se implice este puterea pe care o deţin. Gestionează clubul ca pe un bun personal, considerând că sunt mai capabili decât antrenorii şi oamenii pe care îi numesc în poziţiile de conducere. ”Ruşii nu îţi lasă mână liberă. Nu există antrenor care să stea 10 ani la o echipă, cum e în Anglia sau în alte campioante. Dacă nu ai rezultate, te curăţă imediat”, a declarat Daniel Chiriţă la ProSport Live.

Experienţa eşuată a lui Dan Petrescu (50 de ani) la cârma lui Dinamo Moscova este pusă în baza acestui aspect. Tehnicianul român a avut performanţe la Kuban Krasnodae, pe care a adus-o în prima ligă a Rusiei, dar când a făcut pasul la un club cu pretenţii, nu i-a mai fost lăsată mână liberă şi a dat greş. Daniel Chiriţă a declarat că patronii îşi pun familia să se implice în luarea anumitor decizii.

Au bani şi mentalitate comunistă. Pun oameni să se implice la echipă. Îi pun pe cei din familia lor să conducă. Aşa a fost şi la Zenit. Din acest motiv a plecat şi Dan Petrescu de la Dinamo Moscova”, a încheiat fostul fundaş.


Nicolae Dică afirma după un eşec din campionat că Gigi Becali se implică la echipă şi nu îi lasă suficientă libertate: ”Dacă voi avea o libertate mai mare, cred că voi reuşi să fac mai multe lucruri".

Ulterior, patronul FCSB-ului recunoştea totul: "Să spun adevărul. Niciodată nu mă supăr când cineva spune adevărul. Dică a spus adevărul. Cum adică? Păi eu pedepsesc pe cineva că spune adevărul? Are omul dreptate, nu e lăsat de mine şi de aia face ce face, poate mai puţin, poate mai mult. Aşa cred eu. E adevărat că probabil nu a fost lăsat astăzi să facă cum voia el. (Schimbarea cu Tănase aţi făcut-o dumneavoastră?) Nu-mi aduc aminte. Dică nu are nicio vină. Şi atunci cum să-l dau eu afară? Eu sunt vinovat. Dacă el alege să plece, să plece. Nici eu nu vreau, se alege praful”, declara Becali pentru Digi Sport.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.