EXCLUSIV | Atac asupra celui mai bogat român: "Ion Ţiriac o să se supere pe mine, dar e rupt de realitate"

1 iul 2019 27502 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Atac asupra celui mai bogat român: "Ion Ţiriac o să se supere pe mine, dar e rupt de realitate"

Sever Dron, fost jucător de tenis şi actual antrenor, stabilit în Franţa, a explicat la ProSport LIVE cum e Ion Ţiriac, ca om de afaceri, preşedinte al Federaţiei Române de Tenis şi cea mai nouă postură - antrenor al Simonei Halep. Cel mai bogat român o ajută cu sfaturi pe constănţeancă, asistând la antrenamentele ei de la Wimbledon.   

"E foarte bine că a fost ales la FRT, e singurul care poate să scoată federaţia din această problemă pe care o are de doi-trei ani, dar singurul lucru care mă interpelează e că vicepreşedinţii au rămas aceiaşi care nu au făcut nimic până acum...poate nu au avut puterea, dar acum se poate.

O să se supere un pic Ţiriac pe mine acum, dar el e departe de realitatea din tenisul românesc. Trebuie să ştie ce se întâmplă acolo sus, dar şi jos. A vorbit frumos, că trebuie să ne ocupăm de copii, dar dacă ar avea timp ar trebui să facă un tur la cluburile de tenis, să vadă tot ce se întâmplă şi apoi să tragă nişte concluzii", a spus Sever Dron la ProSport LIVE, una dintre problemele tenisului românesc fiind că a rămas fără finanţare din parte Ministerul Tineretului si Sportului din cauza situaţiei juridice neclare.

Cum era Ţiriac ca jucător? "L-am cunoscut când a fost jucător şi l-am admirat foarte mult. Era extraordinar de muncitor şi chiar spuneam mai demult că nu am fost ca el sau talentat ca Năstase, eram undeva între".

Ţiriac antrenorul şi sfătuitorul Simonei Halep

Dron a explicat cum era Ion Ţiriac ca antrenor şi cum acesta se impune în faţa Simonei Halep, românca fiind acum la Wimbledon. "Când a devenit antrenor, era la fel ca atunci când juca, adică extrem de muncitor. Nu era antrenor din ăsta de două ore pe zi, era de dimineaţa până seara pe teren, dormea acolo, mânca, ştia tot. Un antrenor foarte mare, foarte bun. După acea a devenit om de afaceri şi n-a mai avut timp.

Acum, s-ar putea ca Simona să înţeleagă mai bine despre ce e vorba când se spune că trebuie să urce mai des la fileu sau alte indicaţii. Adică spune toată lumea, dar el e mai convingător",
a încheiat Sever Dron, Ţiriac fiind văzut la antrenamentele Simonei Halep, acolo unde a urmărit totul atent şi i-a oferit sfaturi.

Ion Ţiriac are o avere de 1,2 miliarde de dolari, care îl plasează pe locul 1.818 la nivel mondial.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.