EXCLUSIV | "Din 5 ocazii, el îţi dădea mai multe goluri!" Cine a fost mai bun atacant, Niculescu sau Dănciulescu? Un fost coechipier al celor doi dă verdictul: "Unul înscria şi când centram prost. Celălalt era mult mai tehnic"

28 ian 2019 6545 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | "Din 5 ocazii, el îţi dădea mai multe goluri!" Cine a fost mai bun atacant, Niculescu sau Dănciulescu? Un fost coechipier al celor doi dă verdictul: "Unul înscria şi când centram prost. Celălalt era mult mai tehnic"

Cristi Pulhac a fost unul dintre cei mai buni fundaşi stânga din istoria recentă a lui Dinamo şi a evoluat mult timp alături de celebrul cuplu de atacanţi Niculescu - Dănciulescu. Acum, la ProSport LIVE, apărătorul care a câştigat trofee în "Ştefan cel Mare" şi a fost la un pas de "visul" Ligii Campionilor, evoluând în "dubla" cu Lazio, a dezvăluit care dintre cei doi era mai bun în faţa porţii.   

"Sunt diferiţi. Despre Danciu aveai impresia că nu-l vezi pe teren, dar tot timpul îţi apărea în faţa porţii. Dacă dădeam o centrare nu foarte bună sau înapoi, el se nimerea tocmai în momentul ăla să fie mai în spate... deci nu unde voiam eu să o dau, că poate îmi mai sărea şi mie mingea... E, exact în momentul ăla apărea Danciu, era acolo unde era şi mingea", a spus Cristi Pulhac la ProSport LIVE.

Fostul apărător stânga a vorbit apoi despre "cealaltă jumătate" din atacul lui Dinamo, Claudiu Niculescu: "Nicu e un alt profil. Loveşte mingea foarte bine, e mult mai tehnic ca Danciu. Noi tot timpul râdeam de Danciu: 'Când driblezi şi tu un jucător?'...Şi ţin minte că eram într-un cantonament şi l-a driblat pe unul foarte frumos, era în tuşă... ne-am oprit toţi şi am zis: 'Bă, ai driblat!'. Dar, din cinci ocazii de poartă, Danciu dădea mai multe goluri. El nu are o lovire bună a mingii în comparaţie cu Niculescu, însă îţi dă gol. E foarte inteligent în faţa porţii. Aşa s-a născut el...omul potrivit la momentul potrivit în careu".

Ionel Dănciulescu (42 de ani) e în prezent team manager al lui Dinamo şi e implicat într-un conflict cu Dănuţ Lupu, o altă fostă glorie roş-albă, iar Claudiu Niculescu (42 de ani) e antrenor, acum liber de contract după ce a fost îndepărtat extrem de repede de pe banca echipei din "Ştefan cel Mare". În prezent, a acceptat să fie ambasadorul Academiei lui Juventus Torino.

Claudiu Niculescu la Dinamo:
7 trofee: titlul de campion (2002, 2004, 2007), Cupa României (2003, 2004, 2005) şi Supercupa României (2005)
2 titluri de golgeter al României, în 2005 şi 2007
18 goluri a înscris în cupele europene, fiind cel mai bun marcator în competiţiile internaţionale, depăşindu-l pe Dudu Georgescu
Are cele mai multe prezenţe în cupele europene, 43 de jocuri, cu două mai multe decât Ionel Dănciulescu.

Ionel Dănciulescu la Dinamo:
3 titluri de campion (2002, 2004, 2007)
3 Cupe ale României (2003, 2004, 2012)
2 Supercupe ale României (2001 şi 2004)
2 titluri de golgheter (2004 şi 2008)
un titlul de cel mai bun fotbalist al anului (2004)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.