Aici s-au împotmolit lucrările pentru EURO 2020: "Ei se plictisesc şi pleacă"

19 mar 2019 8783 afişări ProSport Live
Aici s-au împotmolit lucrările pentru EURO 2020: "Ei se plictisesc şi pleacă" FOTO CNI

Stadioanele pentru Campionatul European din 2020 riscă să nu fie gata la timp, aşa cum au dezvăluit chiar constructorii. Dumitru Dragomir spune că dacă ar mai fi ocupat o funcţie de conducere în fotbalul românesc ar fi construit la timp stadioanele promise de Guvern.

Dragomir dă vina şi pe faptul că numeroşi ingineri şi proiectanţi de calitate au părăsit ţara: "Sunt pe şantier acum. Dacă iau un stadion, într-un an jumătate îl fac fără probleme. Eu sunt contructor adevărat. Fotbalul l-am ţinut din contrucţii. Spun eu acum: nu mai sunt meseriaşi, meseriaii buni au plecat din ţară. Cu ce aducem din Coreea de Sud, din Vietnam, din alte ţări... ei se plictisesc şi pleacă. Am avut vietnamezi şi au plecat, nu se adaptau la mine.

Dacă nu se implica Gică Popescu, părerea mea e că nici acum nu se dărâmau cele vechi. Sportul românesc e la pământ, e neinteresant care au fost la putere în ultimii 20 de ani, cu Toate că Năstase a făcut cîteva lucrurile. Dar e deranj mare, toate au picat.

Avem naţie talentată, dar nu avem condiţii. Niciun Guvern nu a făcut nimic pentru sport, nimic, nimic. Eu, la outere, am făcut aşa: baza de la Mogoşoaia, de la Buftea, clădirile federaţiei, clădirile Digi. Ăştia ce au făcut? Nici nu au vopsit ce am făcut noi", a spus Dumitru Dragomir, la ProSport Live.

Conform proiectului prezentat de către Compania Naţională de Investiţii (CNI), capacitatea stadionului Steaua Bucureşti va permite intrarea unui număr de 31.254 de spectatori, iar valoarea lucrărilor de reabilitare a arenei se ridică la suma de 64,5 milioane euro cu TVA. Stadionul Steaua va beneficia de o suprafaţă de joc în lungime de 105 metri şi o lăţime de 68 metri, va fi prevăzut cu un gazon natural ranforsat sintetic dotat cu drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă. Vor exista 24 de camere de cazare pentru sportivi cu un total de 48 de locuri, un restaurant şi un muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

Arena va mai include spaţii VIP cu loje şi locuri de parcare, o sală de forţă şi recuperare, un punct medical de prim ajutor, vestiare, magazine deschise publicului şi spaţii tehnice. Totodată, Stadionul Steaua va beneficia de o zonă de presă şi sky-box în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea şi o sală de conferinţe.

Marţi, directorul fimeri de construcţie care se ocupă de execuţia lucrărilor, Cristian Erbaşu, a vorbit despre situaţia stadioanelor, direct de pe şantierul din Ghencea: "Stadionul Steaua a fost în faza de demolare, într-o lună, o lună şi jumătate începe şi construirea. Chiar a fost o vreme bună şi a fost şi o toamnă bună în perioada de demolare, de aceea am demolat repede.

Ca şi la Rapid, am inclus în demolare şi câteva lucrări de consolidare a malurilor ca să câştigăm timp. Am câştigat o lună de zile în felul ăsta. Lucrurile merg în grafic la Steaua", a spus Erbaşu.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, a reiterat ideea potrivit căreia antrenamentele pentru Euro 2020 se vor ţine pe cele trei stadioane în mai 2020: "Suntem la aproape 10 la sută, în jur de 8 la sută, aşa cum a spus şi antreprenorul, doar că nu vom lăsa doar antreprenorul să ne spună cum vor sta lucrurile.

Am convenit cu Gică Popescu, în fiecare săptămână, luni sau marţi, va fi deja o tradiţie, vom fi şi aici şi pe Giuleşti şi, când începe, pe stadionul Arcul de Triumf petru că ne-am asumat o obligaţie, nu neapărat ca Guvern, ci ca ţară, în mai 2020, când echipele care vor fi trase la sorţi să joace meciurile la Bucureşti să se poată antrena pe cele trei stadioane: Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf."

Pe de altă parte, stadionul Giuleşti "Valentin Stănescu" va avea o capacitate de 14.000 de locuri. Valoarea lucrărilor contractate ce urmează a fi executate este de aproximativ 29 milioane euro cu TVA. Arena va avea o suprafaţă de joc în jungime de 105 metri cu o lăţime de 68 de metri, gazon natural ranforsat sistetic, tot aici se va putea găsi o pistă de atletism pentru antrenament , o sală de sport dotată şi spaţii de cazare pentru sportivi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.