Steaua pe halucinogene

9 iul 2016 19529 afişări Comentează şi tu Blog

Steaua a pierdut titlul de campioană în sezonul trecut după 3 ani de supremaţie, dar e hotărâtă să păstreze un alt titlu: cea de marea păcălită a intersezoanelor. După ce în vara trecută şi în iarna trecută a reuşit să aleagă cele mai catastrofale variante pentru linia de atac, Steaua se amăgeşte cu un alt halucinogen ofensiv: Alexandru Tudorie. Dacă Gigi Becali şi ai lui înţelepţi de la Steaua vor cădea pradă iluziilor produse de aceste trei goluri marcate de tânărul atacant în ultimele două meciuri de pregătire, vom avea alţi câţiva "drogangii" în fotbalul nostru, ca să folosim noua inovaţie lingvistică a prolificului scriitor de celulă G.B.

Tudorie n-a reuşit să se impună în acest an în primul 11 al unei mari forţe a campionatului, Voluntariul supravieţuitor al unui baraj pentru Liga 1, dar Steaua pregăteşte asaltul către grupele cupelor europene cu el. Mai logic era să încerce acest asalt cu semi-anonimii care l-au ţinut pe bară la Voluntari pe Tudorie, adică Bălan şi Voduţ. Dacă Becali şi ai lui îşi imaginează că măcar cu Tudorie pot îndeplini stupida "regulă Burleanu" a jucătorului sub 21 de ani, se înşeală. Va fi şi "mai catastrofal" decât cu Cojocaru în poartă.

Un an întreg de la Gigi pân' la Ţiţi, de la Meme pân' la Reghe, de la Luţu pân' la Mutu, n-am găsit altă rimă, toată suflarea care a diagnosticat eşecul Stelei din sezonul trecut a dat acelaşi verdict: acestei echipe îi trebuie un atacant, doi. Şi, după un an în care tot poporul ajunge la această concluzie, tu vii doar cu Golubovici? Atât? Un bosniac aflat în prag de pensie care nu era cel mai bun atacant nici măcar la CSMS Iaşi, acolo unde a fost eclipsat după venirea lui Cristea, şi halucinogenul Tudorie, rezerva de la liliputana Voluntari? Cred că asta îi mai înseninează zilele lui Şumudică acum când propriul său atac e în convalescenţă. Golubovici e decent, dar ca un al treilea atacant din lotul Stelei. Unde sunt vârfurile cu care să pătrunzi în grupele cupelor europene, că mi-e şi jenă să scriu Champions League? Becali mai bine l-ar lăsa pe Daum cu păcatele lui şi şi-ar pune oamenii să scotocească ţara, continentul, planeta după un atacant, doi.

Accept discursul de business al lui Becali. Nu mă iau niciodată la trântă cu argumentul pe care-l mai flutură uneori cu "nu mai am bani". Dar să vii apoi şi să spui că vrei să dai un milion şi juma' de ieuro pe un alt halucinogen precum Florin Tănase, Viitorul Cristi Tănase, asta e deja drogăreală... Plus că Steaua a adus în această vară un snop de jucători noi, buni, nimic de zis, dar pe poziţii pe care nu era total descoperită, şi nu aduce acolo unde e aproape în fundul gol, presupunând că Golubovici ar fi un văl străveziu.

Becali e un Robin Hood plecat să ia banii bogaţilor din grupe pentru a-i aduce la săracii din Liga 1. Problema e că se cam pregăteşte să dea atacul cu un arc decent, dar fără săgeţi. Becali, umple tolba dacă vrei să obţii solda.

Versiune selectata: mobil / standard