Golubovic, Puljic şi Puric

13 iul 2016 13430 afişări Comentează şi tu Blog

Ai putea spune că Puljic şi Golubovic ar fi cele mai tari achiziţii ale lui Becali în această vară. Azi-noapte, pe Antena 3, am văzut deja un cuplu Puljic - Golubovic jucând pentru Becali.

Şeful Stelei poartă o nouă tinichea de coadă. În povestea "cărţilor ştiinţifice" pe care le-ar fi scris Becali în puşcărie şi care i-au adus acestuia o reducere a pedepsei, a fost convocat la DNA şi Mitropolitul Ardealului. Acesta ar fi fost personalitatea care a coordonat, a girat făcătura "ştiinţifică" scrisă, de fapt, de alţi tovarăşi preoţi. Fără o astfel de "garanţie" din partea unei autorităţi în materie, "lucrarea ştiinţifică" nu ar fi fost luată în calcul de comisia care decidea scurtarea timpului petrecut în puşcărie de mahărul Stelei. Printre altele, mitropolitul şi Becali au o pasiune comună pentru aceeaşi marcă germană de maşini de lux. Dar au ales să colaboreze la o lucrare despre cele sfinte şi nu despre rolul răngii în deblocarea unei situaţii de criză la limuzina germană de lux.

Aseară, în respectivul studio, două voci s-au unit pentru a acoperi zăngănitul teribil al noii tinichele pe care o trage Becali după el. Gazda discuţiei e insignifinantă şi în această ecuaţie, deşi trecutul său de pastor putea oferi o perspectivă interesantă în tot acest tablou tragi-comic în care se împletesc sacrul şi profanul. Dar spectaculosul venea de la rezoneurul din platou, Dan Puric.
Când îl asculţi pe Dan Puric, îţi dai seama de unde venea în primul rând genialitatea spectacolelor lui: din faptul că erau mute. Pentru că, atunci când noul apărător din lotul lui Becali deschide gura, poţi auzi perle cum nici măcar "la bac" nu găseşti: că Becali e un tip mişto, că el, Puric, ar face puşcărie în celulă cu el, că Becali a dat o sută de mii pentru ctitorirea unui spital, că studenţii lui, ai lui Puric, sunt nişte mutanţi genetici, şi, perla coroanei care ar face invidios orice fan de-al lui Salam care-şi aşterne gândurile "la bac", că niciun aromân nu a făcut nimic rău în istorie. Moment în care chiar şi ucigaşii aromâni din bandele legionare s-au foit un pic în mormânt.

În timp ce Becali dă şi luptă cu invadatorul german de la FRF, cu "ochelaristul" care dă ordine din postura de preşedinte al federaţiei, în curând cu străinii care-i stau în cale spre grupele Champions League, din spate îl ajunge umbra excepţionalelor sale volume de "cercetare ştiinţifică" născute cu trudă în puşcărie şi răsfoite acum de ateii de la DNA. Mai are câte un Puljic, câte un Golubovic care joacă pentru el prin studiouri şi "pe partea economică", dar meciul ăsta se anunţă mai greu decât cele cu vreo Astra, Anderlecht sau Manchester City.

Versiune selectata: mobil / standard