Campioni europeni pârliţi de moldoveni

30 mar 2013 1942 afişări Blog

Steaua a dat în judecată FRF. Gigi Becali spune însă că Steaua n-a dat în judecată Federaţia, că doar el n-are nimic cu FRF. Dar că altfel nu putea contracara circuitul decizional care-l împingea să plătească milionul către Bacău. Până una alta, la Tribunal este scris negru pe alb „Steaua reclamant, FRF pârât“. Invocând un astfel de proces, FRF a ras Universitatea Craiova de pe faţa fotbalului. Acum, cu toţii, în frunte cu Mititelu şi Becali, spun că Steaua nu poate păţi ceva similar cu ce i s-a întâmplat Universităţii Craiova pentru că lucrurile s-au schimbat de când Mititelu a câştigat în instanţă împotriva Federaţiei. Ce trist pentru fanii Craiovei, văd că numai clubului lor i se poate întâmpla aşa ceva. Asta şi pentru că atunci s-a judecat la FRF „în spiritul legii“, ca să preluăm o formulă elegantă a lui Marian Iancu, un alt păţit în relaţia cu Federaţia. În traducere mai puţin elegantă, Mititelu a fost atunci cu gura mare la adresa Naşului şi Craiova a tras ponoasele. Sau a fost „regulată“, ca să preluăm un termen de „marcator“ folosit de preşedintele FRF  în cazul lui Iancu, „executat“ şi el, şi prin el şi Timişoara, în acelaşi „spirit al legii“.

Ca în seria „Greu de ucis“, Valeriu Argăseală a fost trimis în ultima clipă să rezolve criza „mondială“. Şi, ca un veritabil „brusuilis“, Argăseală a tăiat firul roşu cu 3 secunde înainte de explozie, operând plata către Bacău chiar la încheierea perioadei de depunere a dosarului de licenţiere. O poveste cu final aşteptat, că doar ştim cu toţii că brusuilisul salvează situaţia cu 3 secunde înainte de marea explozie. Era de anticipat că Becali va ceda pentru a nu risca blocarea participării în cupele europene în sezonul viitor.

În august 1996, Bacăul venea în Ghencea pentru un meci de campionat.  Se întâmpla într-un moment extraordinar pentru Steaua, când echipa antrenată de Dumitru Dumitriu obţinea a treia calificare consecutivă în Liga Campionilor. Steaua o elimina pe Bruges, o echipă comparabilă atunci cu Ajaxul de azi, dar era învinsă de Bacău în Ghencea cu un neverosimil 5-1. Eroul acelei partide a fost un atacant pe nume Daniel Scînteie. Atunci s-a lansat faimoasa scandare „campioni europeni umiliţi de moldoveni“. La aproape 16 ani distanţă, Bacăul, cu Scînteie din nou pe post de „vârf“, îi dă iarăşi o lovitură fără precedent Stelei chiar pe „terenul“ său, al comisiilor şi regulamentelor. Este o victorie obţinută în faţa unui sistem în care unii sunt mai egali decât alţii.

Versiune selectata: mobil / standard