Steaua e oare mare favorită?

10 iul 2017 3519 afişări Comentează şi tu Blog

N-am auzit niciun alt nume rostit decât pe cel al Stelei când venea vorba de favoritele la titlu în noul sezon. Steaua, Steaua şi iarăşi Steaua. Undeva, hăt, departe, parcă se zăreau şi siluetele celor de la Viitorul şi CFR. Aşa să fie oare? Dacă Steaua e megafavorită, unica favorită nu poţi să nu te întrebi atunci la ce bun se mai consumă fără vreun rost atâta energie şi patimă când i se poate acorda Stelei titlul de campioană de pe acum?!...

Steaua nu dă totuşi vreun semn că a învăţat ceva din erorile de ieri, de alaltăieri. De doi ani, în fiecare vară, înaintea startului sezonului Steaua era supermegafavorita pe hârtie, dar campioanele s-au numit mai întâi Astra şi apoi Viitorul. Steaua a pus mâna pe mai toată crema din fotbalul nostru de la linia de mijloc către atacanţi, dar mereu a rămas cu pantalonii rupţi sau peticiţi în dos. Exceptând aducerea lui Momcilovici, doar cârpeli şi improvizaţii. Cu Papp, cu Tamaş, cu Moke, cu Enache, cu Jakolis. A primit astfel deplina confirmare şi reverenţa cuvenită cel care a lansat teoria potrivit căreia Varela ducea în spinare întreaga apărare a Stelei. Plecarea fundaşului ciocolatiu a lăsat loc tuturor încercărilor şi experimentelor în defensivă. Spune totul despre şubrezenia apărării dacă la un moment dat mereu nepregătitul şi sleitul de puteri Tamaş ajunsese să fie socotit stâlpul compartimentului!!                

Se vedea de la o poştă că tot blocul defensiv oftează după un fundaş dreapta de profil, acolo unde improvizaţiile Enache, Tamaş sau Jakolis au tras echipa înapoi chiar în meciuri cheie în primăvară, cu Viitorul, Astra sau Dinamo. Rezolvarea: unui fundaş lateral stânga cu un randament rezonabil, oricum peste cel arătat de mulţi coechipieri, l-am pomenit pe Momcilovici, Becali i-a adus o dublură, pe Junior Morais! În rest, un schimb Moke – Larie şi Dumnezeu cu mila. Să ne rugăm să le piară inspiraţia atacanţilor adverşi în preajma porţii lui Niţă. Plus un pomelnic cu 14 fundaşi de afară de urmărit, 14 doar nu ne jucăm, până când patronul va tăia nume după nume pentru că sunt prea scumpi. La urma-urmei nici Pleaşcă nu-i tocmai ieftin, în fine.    

Ieri, toţi ochii se scurgeau în jumătatea adversă către Sânmărtean şi Keseru, azi se scurg către Budescu şi Teixeira. Apărarea fost şi a rămas Cenuşăreasa ca într-o echipă braziliană romantică în care nimeni nu dorea să joace fundaş. Portar nici atât.  Nimeni nu-şi bate capul cu apărarea, chiar dacă acolo s-au pierdut ultimele două titluri de campioană. Nu ştiu câte parale va face CFR-ul lui Dan Petrescu, dar am văzut la lucru în Supercupă jumătate din echipa Viitorului. Viaţă grea pentru Dică şi compania.    
 

Versiune selectata: mobil / standard