Pe cine a trădat Chiricheş?

22 dec 2013 2377 afişări Blog

Nu doar fanii Stelei, ci cei mai mulţi dintre noi am avut senzaţia că, la ultimul hop dinaintea grupelor Ligii Campionilor, Chiricheş s-a menajat. Înaintea dublei cu Legia, buletinele medicale erau confuze, contradictorii. Azi, Chiricheş era indisponibil, a doua zi, miraculos, era recuperat în nu ştiu ce proporţie. Alba-neagra ca şi cu transferul la Tottenham. Ba era, ba nu mai era. Chiricheş n-a riscat absolut nimic, pe linia tradiţională a fotbalistului român pentru care orice zgaibă, oricât de mică, de neînsemnată, se traduce într-un forfait.

Încurcaţi în explicaţii hilare şi leziuni închipuite, unii au întors spatele chiar şi naţionalei în meciuri de cumpănă. Câţiva de afară sosiţi în prima noastră ligă au şi remarcat în timp că n-au văzut niciunde atâtea simulări ca la noi. Şi nu se refereau nicidecum doar la cochetăria cu arta teatrală din careul de 16 metri.  

Să ne întoarcem la Chiricheş. Memoria selectivă a peluzei roş-albastre a scos acum de la naftalină episodul din vară şi, voalat-străveziu, mai că-i şi lipeşte internaţionalului eticheta de trădător. Nu s-a expus, n-a riscat nimic, îşi scosese Steaua de la inimă, s-a argumentat. Explicaţiile ar fi stat cât de cât în picioare dacă din transferul la Tottenham avea de câştigat numai Chiricheş. N-a plecat însă liber de contract, cum bunăoară ar putea s-o facă Tătăruşanu sau Bourceanu în vară, ci pe aproape 10 milioane de euro, da? Acest cec era singura certitudine din zilele dublei cu Legia, baraj care se putea încheia la fel de normal şi cu un dezastru. După rezultatul de la Bucureşti grupele Ligii păreau deja o himeră. Carevasăzică Steaua putea continua sezonul şi fără milioanele din Ligă, şi fără milioanele de la Spurs.                                          

Acum, ce să vezi, dintr-odată Chiricheş nu mai e nici patriot, ba nici măcar stelist la modă pentru că l-a omis pe Reghe de pe lista celor care i-au marcat cariera. Se zvârcoleşte rănit orgoliul lui Reghe. El trebuia să fie pe toate listele, iar anonimul Mihai Georgescu, descoperitorul lui Chiricheş, fie undeva către coada listei, fie deloc, nu?

Versiune selectata: mobil / standard