Oala acoperită la Dinamo

1 nov 2017 5271 afişări Blog

Nenea Iancu e mai prezent ca niciodată în vestiarul lui Dinamo. Îi mai iert şi de data asta. Dar e ultima oară... Dacă descifrăm bine efectele ultimei escapade a somnambulilor de sub Pietricica marele regret e exclusiv legat de dezvăluirea în public. Altminteri, rufele s-ar fi spălat în familie, după obicei. Cine mai ţine socoteala a câta oară. Nu, fotbalul, generic vorbind, nu le cu nimic dator, dar absolut cu nimic acestor flăcăi care dau senzaţia că ne fac un hatâr când se echipează. Nici Filip şi compania, nici Alibec, nici Budescu, nici mulţi alţii aidoma lor n-au demonstrat deocamdată nimic. Ne-au arătat doar cum se pierd nopţile, cum se înjură ca un birjar la fiecare fază. S-a sărit calul până într-atât încât zilele trecute oficialii Stelei îşi frecau palmele de fericire pentru că Alibec părea să aibă iarăşi chef de fotbal! Şi ne mai minunăm că naţionala nu termină mai sus de locul trei în grupa preminară.  

Aduceţi-vă aminte că după penaltyul ratat de Stanciu în primul meci din preliminarii, cu Muntenegru, aidoma după alte clacaje similare de la 11 m s-a apelat tot la mângăierea pe creştetul capului, alinare firească, dar şi la comparaţia păguboasă peste vremuri. Lasă, dom'le, că au ratat penaltyuri şi alte nume de legendă. Platini, Zico sau Beckham. Se uită însă esenţialul. Ce-au făcut în rest, de ce e atât de neîncăpătoare cartea lor de vizită.                                                            

Da, domnule Ionuţ Negoiţă, acesta e fotbalul nostru. O oală acoperită, un hârdău acoperit. Mai ieri, probabil roşu de mânie în faţa evidenţei, Negoiţă şi-a dat drumul la gură. Şi s-a ales cu nimic altceva decât cu un proces intentat de Bărboianu şi bineînţeles pierdut, fără probe. Aşa i s-a închis gura de fapt întreg fotbalului nostru care geme de Filipi şi Bărboieni. Tăcerea din teren stă mărturie.                  

P.S. Concordia Chiajna e un club mic, fără veleităţi de a rivaliza cu granzii. O seară a fost însă un club mare. Seara meciului de campionat cu Craiova în care a promis că va dona toate încasările în conturile a doi copii nefericiţi din Chiajna, Andrei şi Alexandru, accidentaţi grav în săptămâna premergătoare partidei.   

Versiune selectata: mobil / standard