Fotbalul şi-a schimbat stăpânul

10 feb 2016 13144 afişări Blog

În spatele întrebării care a ţâşnit de pe buzele câtorva oameni din fotbal – "oare câţi fini o mai avea familia Reghecampf în fotbal?" – stă camuflată surprinderea, uluiala că poate încerca cineva un monopol în fotbal. Ceva ce, chipurile, nu s-a mai văzut vreodată la noi. Toate cumetriile familiei Reghecampf au străpuns fotbalul la mai toate nivelurile sale pe un teren desţelenit de sentinţa tribunalului în dosarul fraţilor Becali. Cu paşi sprinţari s-a produs, punctual, un transfer de putere, de monopol. Şi un transfer de mâhnire pentru o anumită parte a presei. Să recunoaştem, totuşi, că, spre deosebire de favorurile făcute fraţilor Becali, numai de simpatie din partea presei nu se poate spune că se bucură familia Reghecampf.   

Cât despre lumea fotbalului, ea a fost dintotdeauna cu două feţe. Nea Giovanni în sus, nea Giovanni în jos, ajută-mă cu transferul lui X, ce mai, îi mâncau toţi din palmă, iar cu microfonul închis auzeai şi dinţi scrâşniţi, vedeai şi ochi daţi peste cap a iritare. Ce s-a schimbat azi, în plină eră Ana Maria Prodan, din legea nescrisă a fraţilor Becali "e, nu e jucătorul nostru, tot noi îl transferăm în străinătate"? Nimic, absolut nimic, doar numele subiectului. O mostră: Tamaş. Era reprezentat de fiul lui Nae Manea. L-a transferat însă la Steaua jumătatea impresar din familia Reghecampf. S-a risipit influenţa impresarei, intermezzo de vară Rădoi i-a şi făcut bocceluţa val-vârtej lui Tamaş. A reapărut Reghe, cum nu mai era alt fundaş de soi în toată lumea, a reapărut şi navetistul Tamaş. Acelaşi Tamaş, care răspundea în răspăr la primele întrebări la aeroport de parcă tocmai ce jucase ieri finala Cupei Angliei cu Cardiff.            

Precum în jocurile copilăriei în care erai invitat să găseşti câteva asemănări între două desene, se ocupa mai ieri ISM-ul fraţilor Becali şi de organizarea unor turnee cu echipe de club, iată că s-a găsit azi şi un fin al familiei Reghecampf care să ducă naţionala în cel mai neinspirat stagiu de pregătire. Atenţie, pe 25 de mii de euro, după precizările lui Prunea! Transferul de putere e ca şi împlinit. Direct, cu fini, cu interpuşi, cu amici de grătar, cu toate mijloacele.

Versiune selectata: mobil / standard