Derbyul Steaua – Dinamo, fotografia clipei

10 aug 2017 1884 afişări Comentează şi tu Blog

Da, aceasta e fotografia la zi a derbyului Steaua – Dinamo. Vicecampioana învârte pe degete sutele, milioanele de euro şi transferă, tot transferă, iar mai marii lui Dinamo au mai smuls o promisiune de la mărimile clipei. Se va construi un nou stadion în Ştefan cel Mare, nu te doare gura să amăgeşti, doar nu-şi închipuie cineva c-o va vedea pe madam ministru cărând molozul şi mortarul pe stadionul închipuit. Se va construi, da, exact cum s-au construit şi atâţia kilometri de autostradă. Doar suntem genii în exproprieri blocate. Fie în construcţia metroului – vezi terenurile lui Puiu Popoviciu -, fie în construcţia stadionului – vezi contractele lui Nicolae Badea. Adică ginerii de ieri ai lui Dincă-Te-Leagă.

Întrebare: a auzit-o cineva pe Monica Iagăr, actualul şef al lui Dinamo-sporturi, spunând fie şi numai cu jumătate de gură că noul stadion va fi în întregime al fotbalului?! Adică fără pistă de atletism! Nu, nu cred s-o fi auzit cineva. Iagăr a ocolit întotdeauna subiectul, a vorbit în dodii. De unde, după întâlnirea de la MAI, şi ideea năstruşnică a înălţării unui stadion pe fostul velodrom. Hmmm, planul B! Carevasăzică nu doar Badea trebuie întrebat, ci trebuie întrebaţi şi atleţii dacă dispare pista, mai nou şi cicliştii dacă Dinamo mai are cumva şi o astfel de secţie. Mai pe scurt, ar trebui întrebată Monica Iagăr.

Parcă văd că iarăşi timpul le rezolvă pe toate. Mâine-poimâine ne luminează o depeşă de la UEFA care să mai calmeze spiritele inflamate. Pentru un antrenament, o dezmorţire ale elveţienilor ori ale danezilor, să zicem, la Euro 2020 nu e nevoie de un nou stadion. Gazonul să fie bun, iar Badea ar face bine dacă ar pune mâna pe o bidinea, precum Copos, şi ar mai da cu var prin vestiar. Lăsând ironia deoparte, aceasta e adevărata problemă a unui club de fotbal, nu unde e randamanetul optim al lui Nedelcu. Ca mijlocaş sau ca fundaş.

P.S. Două vorbe şi despre familia-clan a lui Nicolae Badea, aşa cum l-a prins Revoluţia din '89. Ca ginere al lui Dincă-Te-Leagă. Doina Popoviciu e fosta soţie a lui Puiu Popoviciu, tocmai condamnat, tocmai dispărut. Doina Popoviciu mi-a devenit colegă la Sportul din Vasile Conta undeva prin '87. Ajunsese la gazetă cu specialitatea limbă arabă.

Pe vremea aceea nu te mai mira nimic. Nu-mi amintesc de vreun articol al Doinei, degrevată bineînţeles de orice sarcină redacţională. În decembrie '89 a fost zburată din redacţie alături de redactorul şef Cornel Popescu, un securist pentru care nu exista decât o singură echipă, Victoria. Prin februarie 1990, noul redactor şef al Gazetei, Constantin Macovei, a convocat o adunare generală, unicul subiect fiind reprimirea Doinei în redacţie. Nu mai avea niciun venit din care să-şi întreţină familia. Probabil şi pe Puiu Popoviciu.

Redacţie miloasă, s-a votat covârşitor sau în unanimitate reprimirea. După câteva zile, o săptămână, Doina Popoviciu ne-a anunţat că şi-a deschis o grădiniţă particulară – e prima mătuşă Tamara de care am auzit – şi că renunţă la ziar. Şi noi care ne închipuiam că neamurile lui Dincă nu mai aveau după ce bea apă... Pe cine să mai mire azi că Nicolae Badea ne priveşte de sus pe toţi. Inclusiv pe Mutu, pe Contra, pe suporteri.

Versiune selectata: mobil / standard