Dinamo, start lansat şi în noul sezon. Pe cine mai chemaţi acum să vă salveze?

17 iul 2019 1641 afişări Blog

Dinamo începe în forţă noul sezon, 0-5 cu Viitorul – se putea şi mai bine, dar copiii lui Gică Hagi s-au cam lenevit în ultimele 20 de minute –, şi următoarele luni se anunţă mai mult decât interesante.

Până la urmă, lucrurile se aşază în matca lor firească. Bine că l-au dat afară pe hoţul ăla de Rednic, Negoiţă a avut mână bună şi fler, ca-ntotdeauna, l-a evacuat la timp pe derbedeu. Ca de obicei, a fost maestru fratele primarului, l-a lăsat pe Rednic să-i salveze echipa de la retrogradare, dar i-a pus frână la timp, să nu câştige şi play-out-ul, că era prea de tot. Şi aşa a avut de tras, pe urmă, cu suporterii ăştia care vor să conducă pe banii domnului Ionuţ...

Acum, clubul e pe mâini bune. Au rămas profesioniştii, cu Bălănescu în frunte, să facă treabă.

S-a făcut şi curat după Rednic, că rămăseseră în urmă locurile de jucători ocupate. Au fost daţi afară aproape toţi şi aduşi alţii, valoroşi, că banii trebuie să se mişte. Şi rezultatele, iată, nu întârzie! Nu se poate să munceşti onest, competent, determinat, iar răsplata să nu vină.

Merge bine suveica la Dinamo. Venise Strâmbul, cu prostiile lui, că-şi asumă politica de transferuri şi rezultatele, că garantează play-off-ul, că în noul sezon Dinamo trebuie să se bată la titlu, că pleacă singur dacă nu reuşeşte… Păi, Rednic ăsta voia să ia el tot, să controleze, să decidă. Şi restul? Păi, comisioanele? Păi scouterii, păi impresarii, toată lumea? Ce facem aici, murim toţi de foame din cauza unui nebun? Vine ăsta, să încurce o grămadă de dinamovişti de mici?
Mă rog, bine că s-a dus. Au rămas în urmă bieţii băieţi de la Rin şi impresarii, să strângă după el. Afară cu mamelucii! Să vină ai noştri!

E mult mai bine acum, adică aşa cum era şi înainte. De ce să-şi asume fiecare responsabilitatea pentru ce face? Cum adică, dacă greşeşti, plăteşti? Păi, ce, pentru flăcăii aduşi astă-vară, pentru căruţa aia de “fotbalişti” găsită de Rednic pe loc de retrogradare şi cu medie de 3 goluri primite pe meci, doar nu era să plătească domnul Bălănescu! Sau scouterul clubului. Las’ că a plătit Florin Bratu, că d-aia e antrenor. Să-şi asume şi să tacă! Aşa cum deja îşi asumă şi Eugen Neagoe. El e frontmanul, ăla pe care-l vede publicul pe bancă, el să dea socoteală! Restul, profesioniştii, rămân în umbră, discreţi şi eterni. Ei sunt adevărata identitate a clubului, ei sunt coloana vertebrală şi ADN-ul actualului Dinamo. Datorită lor merge treaba – aşa cum merge ea, dar uite că merge, şi mâine e o zi, nu se moare nici dintr-un 0-5, nici chiar dintr-o retrogradare.

Mai greu va fi mai încolo, cam spre toamnă. Neagoe o să plece, foarte probabil, cum au plecat şi ceilalţi 6 înaintea lui în ultimii doi ani. E şi el ca apa sfinţită, nici n-ajută, nici nu strică la echipă. Dar mai încolo va fi nevoie să găsească băieţii din nou pe cineva care să-şi pună reputaţia şi nervii la bătaie ca să scape echipa de "B".

Anul trecut, fraierul a fost Rednic.

Să vedem dacă mai merge o tură şi anul ăsta.

 

Versiune selectata: mobil / standard