Recaş nu e Poli

5 iun 2013 7535 afişări Blog

Poate e cel mai prost moment să scriu asta, aşa că încep felicitându-l pe Vali Velcea pentru a doua promovare consecutivă. Şi pe fotbaliştii de la  Timişoara. Bravo lor! Îmi place să cred că am chiar prieteni acolo la club, dar nu pot să nu scriu ceea ce cred. Mai ales acum când văd pe ecran bucurându-se pentru promovare mai mulţi jucători pe teren decât suporteri în peluza stadionului Dan Păltinişanu. 

Nu e deloc în regulă ce se petrece acolo. Nu pot să înţeleg cum oricine vine şi mai pune trei iniţiale înaintea oricărei denumiri şi apoi o foloseşte fără probleme. Nu pot să accept că mâine va apărea ACS Real Madrid în Spania sau, de ce nu?, ACS Coca Cola pe întreaga Planetă. Sau hai să facem ABS URD Primăria Timişoara. Putem? Ştiu, ştiu, ACS Recaş s-a asociat cu nu ştiu cine care, dintr-o dată, are doar istorie, culori şi palmares, dar datorii nu şi, uite aşa, e legal să se cheme şi Poli, şi Timişoara, şi să fie şi un club istoric. Unde e datoria pe Sepsi care a retrogradat echipa lui Iancu? Cine plăteşte milioanele rămase în urmă pe urma acelui palmares? Dacă tot dispar aşa uşor, ce facem, schimbăm o dată la câţiva ani iniţialele şi s-a rezolvat? Ei bine, anunţ că voi înfiinţa LL Poli Timişoara şi demarez negocierile pentru asociere cu palmaresul, istoria şi culorile. Ne vedem în Liga I! E absurd! Chiar dacă e o găselniţă regulamentară, e absurd! Ar trebui închisă portiţa care permite asemenea tâmpenii, nu proliferată! Mai sunt exemple similare destule, dar cel de la Timişoara e cel mai de notorietate.

Pentru a opri zecile de ironii pe ideea ”Dar Fulgerul Bragadiru a fost Poli?” voi  spune doar atât: oamenii mai şi greşesc, dar să persiste în greşeală e cu adevărat grav. 

Nu înţeleg de ce Primăria nu şi-a înfiinţat propria echipă, FCM Timişoara de exemplu, pe care să o susţină cu milioane de euro, altă absurditate de altfel. De ce insistă să continue ceva ce e absurd să continue? Putea să-i spună chiar FC Robu Timişoara după numele primarului care aud că se crede boierul oraşului şi acţionează ca atare, de la finanţarea nejustificat de mare a clubului până la conferinţele de presă pe care le ţine.

Îmi pare rău, dar pentru mine Recaş nu e Poli chiar dacă se numeşte aşa, are istoria, palmaresul, sigla, culorile şi orice altceva. Mă bucur că Timişoara e în liga I şi îi felicit încă o dată pe cei care au reuşit performanţa. Dar Poli nu e...

Versiune selectata: mobil / standard