Keep calm and Chipciu şi Maxim

23 mar 2013 3687 afişări Blog

Egalul cu Ungaria, în minutul 90+3 e meritat de unii, dar nemeritat de alţii. Încep cu cei care merită egalul. Merită Chiricheş, a devedit încă o dată că e un fotbalist adevărat. Merită Chipciu şi Maxim pentru că au luptat până în ultima secundă şi dincolo de ea! Merită puţin şi Mutu, măcar pentru că nu şi-a bătut joc de penalty-ul prin care a egalat Ungaria şi l-a egalat pe Hagi. Dar în contextul ăsta merită şi Hagi pentru că s-a dovedit încă o dată că el rămâne Regele, indiferent de o statistică seacă. Merită şi Pintilii, omul care a mai încercat ceva la poarta ”izmenelor gri”.

Dar sunt şi destui care nu merită norocul unui rezultat care ne ţine pe linia de plutire spre Brazilia. Nu-l merită deloc Piţurcă, dar deloc, deloc. O ţară întreagă striga să facă o schimbare, doar el aştepta şi aştepta. L-au salvat doi jucători care ar fi trebuit să intre, dacă nu titulari, oricum muuuuuult mai devreme, în faţa unui adversar destul de modest. Sunt şi nişte jucători care nu merită rezultatul ăsta, dar e mai întâi vina selecţionerului că i-a lăsat (atât de mult) să se facă de râs. Cu părere de rău, Goian n-a fost nici măcar aerian, iar Stancu s-a remarcat o singură dată şi atunci negativ.

În condiţiile în care a jucat în cel mult nouă jucători, România e aproape învingătoare. Mi-e teamă însă că vom tot juca în inferioritate cu Piţurcă.

Şi încă o idee. Am remarcat cinci jucători din meciul cu Ungaria: trei stelişti, Mutu şi încă un jucător care putea fi la Steaua. Cum ar fi arătat Steaua şi cu Maxim? Nu merita el oare mai mult decât un mesaj pe whatsapp ca să încerci să-l aduci la echipă? Revedeţi atent reluarea golului din prelungiri, vedeţi cât a contribuit Maxim şi aveţi imediat şi răspunsul.

Versiune selectata: mobil / standard