Întrebări pentru Active Watch

11 ian 2013 703 afişări Blog

Organizaţia Active Watch a făcut public aseară un comunicat în care „condamnă modul neprofesionist în care o parte a mass-media a relatat cazul divorţului sportivei Alina Dobrin şi, în subsidiar, presupusele cazuri de lesbianism în rândul cluburilor de handbal feminin. Majoritatea ştirilor despre acest subiect încalcă flagrant dreptul la viaţă privată şi la demnitate (...)“.

Totodată, Active Watch reaminteşte că „amestecul în viaţa privată este permis numai când interesul public prevalează protecţiei imaginii persoanei“.

 ProSport nu a fost numit explicit, dar, într-un mod altfel deontologic, Active Watch a ilustrat comunicatul cu o captură de pe site-ul www.prosport.ro.

În acest context, ProSport adresează câteva întrebări organizaţiei:

• dacă tot condamnă doar „o parte a mass-media“ şi „majoritatea ştirilor“, de ce nu le numeşte pe cele care au relatat corect şi care sunt ştirile?

• Cei de la Active Watch au citit tot ce a apărut pe această temă în ProSport? Nu pare deloc aşa.

• Cazul unui minor care trăieşte o dramă într-o familie de sportivi nu este de interes public?

• Dacă minorul suferea abuzuri fizice (nu psihice ca acum), într-o familie de sportivi heterosexuali, era de interes public?

• Cel de-al doilea caz, al junioarei torturate psihic de colegele lesbiene pentru că nu vrea să fie ca ele, nu e de interes public?

• Dacă minora era bătută de colege heterosexuale pentru că e lesbiană, era de interes public?

• Nu e de interes public că, în cantonamentele junioarelor, minorele se îmbată şi întreţin relaţii sexuale de orice fel? Părinţii de la Active Watch n-ar avea dreptul să ştie dacă ar fi copiii lor?

• Nu cumva cei care cer să tratăm diferit aceste cazuri discriminează?


În încheiere, o recomandare pentru Active Watch - punctul 9 din propriul ghid: acordă în mod egal atenţie tuturor părţilor implicate în subiectul despre care relatezi! Noi am făcut-o, timp de o lună am anchetat subiectul, dvs nu.

Versiune selectata: mobil / standard