Italia intră în cursa pentru organizarea J.O. de iarnă din 2026

7 iul 2018 303 afişări Jocuri
Italia intră în cursa pentru organizarea J.O. de iarnă din 2026

Italia îşi va depune candidatura pentru organizarea Jocurile Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026. Guvernul a dat aviz pozitiv, iar până pe 10 iulie urmeză să fie ales oraşul care va organiza întrecerile. Această decizie îi aparţine Comitetului Olimpic Naţional din Italia.

Giuseppe Conte, prim-ministrul Italiei, a declarat într-o conferinţă de presă că oraşul care va organiza J.O. de iarnă va fi ales în funcţie de costurile de organizare. Milano, Torino şi Cortina d’Ampezzo sunt propunerile. Oraşul urmează să fie ales de oficalii comitetului olimpic italian, iar decizia va fi anunţată până pe 10 iulie.

Consiliul ministerial a acceptat organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026 şi a fost de acord cu cele 3 oraşe propuse. E important pentru noi să organizăm o astfel de competiţie. Guvernul Italiei va susţine candidatura.

Localitatea organizatoare va fi aleasă de Comitetul Olimpic Italian, care va alege cea mai bună variantă, în funcţie de raportul cost-beneficiu ”, a declarat Giuseppe Conte.

Potrivit presei din Italia, Milano este oraşul cu cele mai mari şanse de organizare.

Din cursa pentru organizare s-au retras Austria, localitatea Graz, şi Elveţia, localitatea Sion.

Ultima ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă a fost organizată de Italia în 2006, la Torino.
 
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.