Şi-a rupt 17 oase, a avut splina ruptă şi nu putea vorbi. La 11 luni după ce a suferit un accident groaznic, un canadian a luat bronz la PyeongChang | JO 2018

20 feb 2018 2400 afişări Comentează şi tu JO 2018
Şi-a rupt 17 oase, a avut splina ruptă şi nu putea vorbi. La 11 luni după ce a suferit un accident groaznic, un canadian a luat bronz la PyeongChang | JO 2018 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/34666/17023773/2/mark.jpg

Snowboarderul canadian Mark McMorris a câştigat medalia de bronz la distanţă de 11 luni după ce a stat în comă în urma unui accident foarte grav. S-a refăcut rapid şi, ispitit de visul de a urca pe podium la PyeongChang, a urmat un proces draconic de recuperare. Mark McMorris a urcat pe treapta a treia a podiumului la slopestye, după americanul Redmond Gerard şi canadianul Max Parrot.



Accidentul îi provoacă şi acum frisoane, dar  “Am sărit, am realizat că fac o mare greşeală la decolare, zăpada era foarte afânată, marginea plăcii mi-a rămas înţepenită în zăpadă. Am alunecat mult în stânga şi m-am trezit într-un copac. Ce a urmat, nu a fost tocmai bine. Mi-am rupt 17 oase, am avut splina ruptă, un plămân afectat, nişte zgârieturi pe inimă. A fost foarte complicat. Sunt norocos că sunt în viaţă. Nici nu am ştiut că unul dintre plămâni este afectat sau că am splina ruptă. Simţeam doar că spatele mă doare foarte tare. A fost rău de tot!", spune canadianul pentru Eurosport.

McMorris povesteşte pas cu pas momentele de pe patul alb de spital. "Imediat ce m-au scos din comă, le-am cerut o bucată de hârtie şi un creion. Suferisem şi o operaţie de mandibulă, deci nu puteam vorbi. I-am întrebat pe medici dacă pot să merg la Olimpiadă. Deci nu prea am pierdut vremea!", continuă medaliatul de la PyeongChang.

Adrenalina provocată de concursuri l-a făcut şi mai puternic. Nu s-a putut retrage din agitaţia cu care se hrăneşte în viaţa competiţională, iar acrobaţiile de pe pistă îi dau energia necesară pentru a se autodepăşi.  "E un sentiment plăcut să poţi lua parte la Jocurile Olimpice şi să ai două şanse la medalie. Asta îşi doresc tinerii. Nu cred că sunt foarte fericiţi să urmărească bob sau skeleton sau oricare din probele astea; unele sunt chiar plictisitoare. Oamenii prind energie când se uită la snowboard şi îmi dau seama de ce CIO vrea aceste probe. Pentru că sunt interesante, sunt dinamice, sunt potrivite pentru tineri. Aşa că aş fi foarte foarte fericit dacă aş pleca de aici cu două medalii", a încheiat McMorris pentru sursa citată.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.