Paul Pepene: ”Sunt în proporţie de 70 la sută mulţumit. Mi-aş fi dorit un loc între primii 15”

11 feb 2018 972 afişări JO 2018
Paul Pepene: ”Sunt în proporţie de 70 la sută mulţumit. Mi-aş fi dorit un loc între primii 15”

Paul Pepene (29 de ani) a încheiat cu zâmbetul pe buze cursa de skiathlon, 30 de kilometri (15 km clasic + 15 km liber), din cadrul Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, în pofida unei curse istovitoare, desfăşurată pe o temperatură de minus 11 grade Celsius.

Reprezentantul României, aflat la cea de a treia sa participare la JO de iarnă, s-a clasat pe locul 24, cel mai bun rezultat al său obţinut la competiţia supremă. El a plecat de pe poziţia 43, a avut unele probleme pe prima parte, cea de clasic, dar şi-a mai revenit în partea a doua, unde a intrat după ce a avut cel mai rapid schimb la pit stop dintre toţi concurenţii (26,4 secunde).

”A fost greu în primele ture, pentru că s-a răsfirat plutonul. A bătut rău vântul, au fost şi multe căzături, iar eu am rămas într-un grup mai mic. Când bate vântul din faţă, cu cât e grupul mai mic, cu atât e mai greu de avansat. Am simţit gerul destul de tare. Schiurile au alunecat foarte bine şi vreau să mulţumesc staffului tehnic pentru acest lucru. Per ansamblu, pot spune că sunt mulţumit în proporţie de 70 la sută de rezultat, mai ales că am lăsat în urmă nume mari. Mi-aş fi dorit o clasare între primii 15, dar sper ca în următoarele curse să fie mai bine”, a declarat Paul Pepene. El mai este înscris la 15 km liber pe 16 februarie, în proba pe echipe alături de Alin Cioancă, pe 21 februarie, şi la mass-start 50 de km clasic, pe 24 februarie.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.