JO de iarnă. Raluca Strămăturaru, de la combinezon la Hanbok. Vedeta delegaţiei tricolore s-a îmbrăcat în haine tradiţionale cu ocazia noului an coreean

16 feb 2018 736 afişări JO 2018
JO de iarnă. Raluca Strămăturaru, de la combinezon la Hanbok. Vedeta delegaţiei tricolore s-a îmbrăcat în haine tradiţionale cu ocazia noului an coreean

Raluca Strămăturaru, vedeta delegaţiei României la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, şi-a încheiat participarea la competiţia sud-coreeană odată cu proba de sanie pe echipe, desfăşurată joi seara. În cursa amintită, sportiva tricoloră a avut o coborâre de senzaţie, obţinând al treilea timp dintre toate cele 15 sportive care au deschis ştafetele.

Vineri dimineaţă, scăpată de tensiunea competiţiei, Raluca a făcut cunoştinţă cu tradiţiile locale. Cum în acest weekend se sărbătoreşte intrarea în noul an coreean, cea mai mare sărbătoare a Ţării Dimineţilor Liniştite, Raluca Strămăturaru a mers în zona internaţională a satului olimpic de la PyeongChang, unde a putut îmbrăca un costum tradiţional – Hanbok.

Raluca a ales din multitudinea de piese vestimentare aflate la dispoziţie un costum în culori cuminţi, liniştite, cum este şi firea ei.

”Pentru mine urmează o perioadă de vacanţă. Ştiu că nu va fi prea lungă, sper ca măcar să fie două săptămâni. După aceea începem pregătirea pentru noul sezon, o luăm practic de la capăt. Ştiu că rezultatul de aici ne obligă. Ne dorim foarte mult să avem rezultate bune în continuare şi, de ce nu?, să le îmbunătăţim. Noi, sportivii, stafful tehnic, ştim ce avem de făcut. Ceilalţi de lângă noi au făcut deja lucruri foarte bune şi importante. Materialele pe care le avem au fost OK, lucru care s-a văzut şi ne-a ajutat foarte mult. La sanie materialul de concurs contează foarte mult, face practic diferenţa. Sunt convinsă că toţi vor face ceea ce trebuie pentru mine de acum încolo”, a declarat Raluca Strămăturaru, sportivă legitimată la CSA Steaua.

Sărbătoarea Seollal, care marchează intrarea în noul an coreean, a colorat frumos Jocurile Olimpice, cu foarte mulţi voluntari îmbrăcaţi în haine tradiţionale. Clopotul istoric din Seul din templul Boshingak bate o singură dată pe an, atunci când anunţă Seollal.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.