JO 2018 | Lindsey Vonn: "Când am venit la PyeongChang acum doi ani, nu erau telescaune, gondole sau clădiri. Tăiau copacii şi construiau pistele, aşa că au progresat mult. Zăpada e puţin zaharoasă"

13 feb 2018 2666 afişări Comentează şi tu JO 2018
JO 2018 | Lindsey Vonn: "Când am venit la PyeongChang acum doi ani, nu erau telescaune, gondole sau clădiri. Tăiau copacii şi construiau pistele, aşa că au progresat mult. Zăpada e puţin zaharoasă"
  • Lindsey Vonn, participantă la Jocurile Olimpice de la Pyeong Chang, vorbeşte pentru Eurosport despre traseul coborârii de la PyeongChang şi despre amintirile pe care le are de la proba de Cupă Mondială  de anul trecut.
  • Americanca debutează în competiţie vineri, 16 februarie, în Super G.

"Câteodată, când ajungi pe o pistă nouă ai un sentiment imediat că îţi va plăcea. Coborârea mea a fost bună, dar cred că aş fi putut să schiez mai bine. M-am gândit că am schiat partea de mijloc foarte bine, iar apoi spre final am pierdut cu siguranţă, aş zice 3 sau 4 zecimi de secundă. Sofia a coborât cu pieptarul numărul 5 şi m-a învins la doar câteva sutimi.

Am fost dezamăgită, fiindcă am ştiut că am făcut câteva greşeli şi ea m-a învins la doar 7 sutimi de secundă. Ştiu că pot schia mult mai rapid şi cred că acest lucru îmi dă multă încredere înainte de Jocurile Olimpice. [...] Pista este grozavă. Mi-a plăcut după prima inspecţie. Seamănă cu Lake Louise. Simt că sunt câteva secţiuni cheie unde trebuie să îţi menţii viteza şi să faci nişte alegeri tactice. Chiar nu poţi să faci nicio greşeală pe parcurs", spune americanca.

Vonn va concura pe 20 februarie în proba de coborâre, iar pe 22 şi 23 februarie în combinata alpină. "Când am venit la PyeongChang acum doi ani nu erau telescaune, gondole sau clădiri. Efectiv construiau doar o pistă. Tăiau copacii şi construiau pistele, aşa că au progresat mult în ultimii doi ani. Cu muntele în sine au făcut o treabă extraordinară, e o pistă grozavă. Zăpada este puţin zaharoasă, este de o textură total diferită faţă de ce am văzut în trecut. Traseul se potriveşte stilului meu de a schia; este lung şi are viraje largi.

Există secţiuni tehnice şi câteva deluşoare şi schimbări de teren, iar săritoarele sunt bune. Nu poţi glisa foarte mult, însă este un traseu care mi se potriveşte cu adevărat", a mai spus pentru Eurosport vedeta care are contracte cu Under Armour şi Red Bull.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.