JO 2018 | E bine la PyeongChang: -13 grade Celsius! Vânt, frig, competiţii reprogramate, dar echipamentul rezistă

14 feb 2018 2555 afişări JO 2018
JO 2018 | E bine la PyeongChang: -13 grade Celsius! Vânt, frig, competiţii reprogramate, dar echipamentul rezistă

La PyeongChang s-au înregistrat în primele zile ale Jocurilor Olimpice de iarnă temperaturi extrem de scăzute, cu valori de minus 13 grade Celsius.

Când în peisaj apare însă şi ingredientul vânt, mai ales în rafale, corpul uman resimte o temperatură mult mai severă. CNN scrie că în timpul unor competiţii desfăşurate seara disconfortul termic s-a situat în jurul a minus 25-26 de grade Celsius. În aceste condiţii, ceea ce face diferenţa între o răceală puternică şi o stare de bine este calitatea echipamentului. Nu neapărat cel de concurs, pentru că de cele mai multe ori sportivii nu au nevoie de geci groase pentru a alerga la fond sau biatlon, sau pentru a se da pe pârtie sau pistă. De aceea la Jocurile Olimpice de iarnă nu se prea face parada modei, iar cuvântul de ordine este confortul termic.

Din punct de vedere al echipamentului, delegaţia României a stat bine. Echipamentul Peak, furnizat de la partenerul tehnic al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a rezistat cu brio la toate încercările. Ghetele proiectate să reziste la temperaturi de minus 30 de grade, gecile groase şi toate celelalte piese vestimentare i-au ajutat pe tricolori să treacă peste primele zile de ger şi vânt. ”Ne bucurăm că suntem alături de echipa olimpică a României. Suntem deja un brand global, cu afaceri în peste o sută de ţări, dar aici, la PyeongChang, susţinem România”, a declarat Christin Wu, vicepreşedinte al companiei care produce echipamentul Peak.

De miercuri, temperatura a urcat uşor la PyeongChang, dar vântul nu s-a potolit, astfel că unele competiţii de la schi alpin s-au reprogramat. După slalomul uriaş feminin, miercuri a fost amânată şi proba de slalom, care urmează să se desfăşoare vineri.

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, alături de echipa Peak

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.