Eva Tofalvi: ”Nu sunt dezamăgită, mi-am dat şi sufletul în această cursă. Pe final nu-mi mai simţeam partea de jos a corpului”

10 feb 2018 6496 afişări JO 2018
Eva Tofalvi: ”Nu sunt dezamăgită, mi-am dat şi sufletul în această cursă. Pe final nu-mi mai simţeam partea de jos a corpului”

La Alpensia Resort, staţiunea din districtul PyeongChang unde se desfăşoară întrecerile de biatlon, schi fond şi sărituri cu schiurile din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă, s-au înregistrat, sâmbătă seara, minus 8 grade la startul competiţiei de biatlon şi aproape minus 12 atunci când s-a încheiat cursa. Vântul a făcut însă ca temperatura resimţită să fie mult mai jos. Pe acest frig teribil, sportivele au alergat şi au tras cu arma, în dura probă de biatlon, luptând mai mult ca oricând cu propriile limite. Zeii Olimpului se înclină în faţa lor.

Printre concurente s-a aflat şi românca Eva Tofalvi (39 de ani), veterana delegaţiei olimpice a României şi una dintre cele mai longevive sportive dintre toate cele înscrise la startul probei. Aflată la cea de a şasea prezenţă la Jocurile Olimpice, Eva a încheiat competiţia pe locul 81, după ce a fost trădată de precizia tragerii (4 puncte de penalizare). Timpul ei a fost de 25:20, la aproape 4 minute de câştigătoare, germanca Laura Dahlmeier (21:06,2). 

Eva a avut nevoie de minute bune pentru a-şi reveni după teribila probă. La zona mixtă, unde ziariştii mai îngheţaţi decât sportivele aşteaptă cu mâinile tremurânde să surprindă câteva imagini, Eva Tofalvi a declarat: ”La tragerile din picioare nu mi-am mai simţit picioarele. Senzaţia este una greu de descris, parcă nu exişti de la brâu în jos, nu mai ai control asupra corpului. Poziţia pe care am terminat nu e bună, am ştiut că nu voi prinde un loc între primele 60. Mă voi concentra în continuare pentru proba individuală. Într-un fel îmi pare rău, pentru că mi-aş fi dorit să scot un timp mai bun, dar nu sunt dezamăgită, mi-am dat şi sufletul în această cursă”.

Jocurile Olimpice este o poveste despre oameni excepţionali, care fac lucruri excepţionale. La aproape 40 de ani, Eva Tofalvi este un sportiv excepţional.

Sâmbătă au debutat în competiţie şi cei sportivi înscrişi la sanie, în proba de simplu. După două manşe, Andrei Turea ocupă locu 29, iar Valentin Creţu - 31. Ultimele două manşe sunt programate duminică.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.