TIMP LIBER | Ischgl, staţiunea spectaculoasă în care s-au investit 259 de milioane de dolari în zece ani

29 nov 2014 3697 afişări Comentează şi tu Ischgl
TIMP LIBER | Ischgl, staţiunea spectaculoasă în care s-au investit 259 de milioane de dolari în zece ani

Cea mai cunoscută destinaţie din Austria pentru iubitorii sporturilor de iarnă, Ischgl, captivează oaspeţii săi prin diversitatea a activităţilor pe care le pune la dispoziţie. Staţiunea atrage şi cu ofertele gastronomice desfătătoare sau cu evenimentele mondene, astfel că un număr record de oameni merg în fiecare zi la Ischgl.

Facilităţile sunt pe măsură şi e loc pentru toată lumea. Sistemele de telescaune, teleferice şi telecabine pot deservi la nu mai puţin de 93.000 de oameni într-o oră, fiind folosite de 28,8 milioane de ori iarna trecută. Experienţa de neuitat pe care pârtiile de schi o oferă este trăită într-un cadru adus la ultimele standarde. Investiţiile din ultimii 10 ani s-au ridicat la aproximativ 259 de milioane de dolari, iar o bună parte din sumă a fost implementată pentru 36 de maşini de pistă, fiecare achiziţionată cu 400.000 de euro.  

Staţiunea se întinde pe o suprafaţă mare, iar organizatorii au putut crea o atmosferă ideală şi pentru începători. Există un loc special, recomandat celor care n-au mai schiat niciodată,  zona Idalp, situată la o altitudine de 2.300 de metri. Cei cu picioare nesigure nu sunt deranjaţi de ceilalţi practicanţi de schi, iar pârtiile sunt largi, mai mult plate. De asemenea, instructorii se găsesc la tot pasul în cazul în care sunt căutaţi pentru ore deschise ori pentru anumite sfaturi.

Mulţumită altitudinii la care se află Ischgl, între 1.400 şi 2.900 de metri, acolo se poate schia până la începutul lui mai. Organizatorii nu intră însă în vacanţă nici vara, pârtiile fiind folosite pe post de păşuni, care mai târziu servesc restaurentelor din complex. Animalele crescute pe păşuni le sunt servite turiştilor iarna, în ultimul an fiind crescute acolo 860 de vaci, 315 viţei şi 241 de miei.

Cei 238 de kilometri de pârtie i-au adus supranumele de „Mecca Alpilor”, însă Ischgl nu este un loc deloc liniştit. Petrecerile sunt la ordinea zilei, iar cireaşa a fost pusă pe tort de-a lungul timpului de concertele unor super staruri precum Robbie Williams, Elton John, Bob Dylan, Tina Turner sau Pink.

Mai multe informatii pe www.ischgl.com

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.