TIMP LIBER | Ischgl, senzaţii tari cu placa de snowboard în aer

25 nov 2014 364 afişări Comentează şi tu Ischgl
TIMP LIBER | Ischgl, senzaţii tari cu placa de snowboard în aer

Una, două, trei răsuciri. O răsturnare, mâna atinge placa şi silueta înfofolită dispare în spatele suprafeţei albe, netede. În Ischgl Snowpark, siluetele se succed rapid în aer. De la mesele restaurantelor cu bucătărie tradiţională Idalp şi Alpenhaus, de la 2.300 de metri altitudine, vezi aproape întreaga acrobaţie. Ischgl, "Capitala Petrecerilor din Alpi", din vestul Tirol-ului (în zona Paznaun, Austria) propune un "parc de distracţii pe zăpadă", o suprafaţă generoasă amenajată pe trei nivele de dificultate pentru snowdoard şi pentru schi acrobatic.

Regalul celui mai lung traseu. Pentru cunoscători

"King-size Park" este locul de întâlnire al cunoscătorilor, al snowboarderilor profesionişti, care chiar ştiu ce fac cu schiurile şi cu placa. Ei le oferă celor de pe margine un formidabil show. Pentru ei, Ischgl înseasmnă cel mai lung parcurs din Europa, cu 20 de elemente solicitante pe traseu. Ca spectator, ai acces gratuit la o demonstraţie de curaj, de îndemânare, ca într-un concurs de etapă de circuit mondial, care nu respectă însă un program stabilit la minut de un desfăşurător amănunţit. Pe 7 aprilie 2015, aici, la Ischgl, se va desfăşura Volkl World Rookie Finals, competiţie sub egida Federaţiei Internaţionale de Snowboard, care decide campionii sezonului 2014/2015 la capătul calendarului competiţional cu 11 etape al tinerilor de până în 18 ani.

Adrenalină la viteză normală. Încearcă, descoperă, savurează

"Public Park" este zona deschisă tuturor iubitorilor acestui sport extrem. Stage-uri cu kickere de mărimi diferite, elemente de jibbing se succed şi se combină divers, după gustul fiecăruia. Iar a treia zonă este delimitată clar pentru începători - traseul este uşor, de iniţiere, iar viteza este redusă semnificativ, dar tot oferă o doză de adrenalină în plus faţă de pârtia clasică de schiat.


În total, în Ischgl Snowpark sunt peste 50 de elemente, aflate sub supraveghere şi reamenajate, redesenate şi retuşate pe durata întregului sezon, din decembrie şi până la finalul lunii aprilie. Este o condiţie pentru ca pe întreaga perioadă, zona să se prezinte la standarde maxime şi o garanţie că traseul este mereu surprinzător.

în acelaşi timp, astfel se asigură şi diversitatea traseului.

În staţiunea triplului circuit de teleferice 3-S Pardatschgrat, premiera sezonului 2014/2015 a liniei cu cea mai mare diferenţă de nivel din întreaga lume (1.251 metri), Ischgl Snowpark este deservit de trei trasee de teleschi. Accesul se face uşor către zona special amenajată pentru salturi, înşurubări şi aterizări bine controlate pe zăpadă, cu schiurile acrobatice sau cu placa de snoaboard care îţi vine până la nas.

Sezonul de snowboard la Ischgl, în 2014, se deschide ca şi cel de schiat, pe 29 noiembrie, cu un mega-concert, pe pârtie, pregătit de James Blunt, autorul hiturilor "Goodbye my lover" şi "You're beautiful" de pe albumul vândut în 11 milioane de exemplare. Tichetul de schi, de 60 de euro pentru o zi, este şi singura invitaţie validă la acest concert de lansarea a noului album al artistului britanic, "Moon Landing".

Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul www.ischgl.com
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.