TIMP LIBER | Ischgl, decorul perfect pentru lecţiile de schi ale sezonului rece

2 dec 2014 1007 afişări Comentează şi tu Ischgl
TIMP LIBER | Ischgl, decorul perfect pentru lecţiile de schi ale sezonului rece

Petrecere în Alpi, la Ischgl, pentru pitici, pentru adolescenţi, pentru părinţi. "Capitala petrecerilor din Alpi" împarte pistele de schi pe nivele de dificultate, şcolile de schi pe vârste şi petrecerile pe genuri, pentru o experienţă completă. Staţiunea austriacă din vestul Tirol-ului exploatează tradiţia locală, folosind tehnologia de vârf a secolului vitezei şi pune o tuşă finală de glamour. La capătul vacanţei, turiştii vor rezista cu greau tentaţiei de a corecta versurile lui James Blunt, care îşi lansează cel mai nou material discografic pe pista de schi şi dă startul oficial al sezonului sporturilor de iarnă şi al petrecerilor asortate la Ischgl, pe 29 noiembrie, "And though time goes by / I will always be / In a club with you / In Ischgl".

Şcoală de schi, 5.62 euro pe zi

Ischgl este o staţiune mozaic, care pune la dispoziţia turiştilor o gamă completă de alegeri. Siguranţa este dublu garantată: suprafaţa de peste 500 de hectare a "parcului sporturilor de iarnă" delimitează clar traseele pentru diferetele sporturi şi mijloace de deplasare, iar apoi, pentru fiecare specialitate există trasee amenajate pentru toate nivelele de dificultate. Începătorii învaţă în cadranul special rezervat, fie pe cont propriu, fie alături de prieteni sau părinţi, fie pot apela la serviciile şcolii de schi de la Ischgl.

Pentru că de Ischgl se bucură toată lumea şi nu pleacă nimeni dezamăgit, părinţii sunt încurajaţi să plece împăcaţi spre pârtie şi spre distracţie, ştiind că micuţii învaţă să schieze, alături de noi prieteni, sub privirile extrem de vigilente ale unor instructori de top. Pentru şapte euro pe zi, cei mici intră în grupul de pregătire în funcţie de vârstă - pentru un mediu competitiv şi degajat în egală măsură. Tinerii au propriul curs şi propriul univers, în ton cu cluburile care seara oferă distracţie ca pe litoral, cu tot tacâmul de senzaţii exotice.

Lecţiile se încheie cu un concurs de promovare distractiv, care se lasă cu diplome şi medalii, ca într-o tabără de cercetaşi a micuţilor.

La o aruncătură de băţ, lecţiile învăţate pot fi puse în practică şi testate "pe bune" pe cei 238 km de piste de ski, modernizate de la an la an şi refăcute constant de-a lungul sezonului, pentru siguranţă şi pentru flexibilitatea traseelor. Ischgl, staţiunea care a pus pe harta sporturilor de iarnă, sezonul trecut, primul telescaun încălzit, vine în sezonul 2014/2015 cu o nouă premieră: în 9,4 minute, parcurgi cu triplul circuit de teleferice 3-S Pardatschgrat cea mai mare diferenţă de nivel din întreaga lume - 1.251 metri.

Mai multe informatii pe www.ischgl.com

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.