Kim Rasmussen, prezentat de CSM Bucureşti: ”România are o cultură handbalistică de valoare, care a dat câteva dintre cele mai mari jucătoare ale lumii”. Mayssa Pessoa rămâne, s-ar putea întoarce şi Vetkova!

22 sep 2015 2588 afişări Comentează şi tu Highlight
Kim Rasmussen, prezentat de CSM Bucureşti: ”România are o cultură handbalistică de valoare, care a dat câteva dintre cele mai mari jucătoare ale lumii”. Mayssa Pessoa rămâne, s-ar putea întoarce şi Vetkova!

Noul antrenor al campioanei la handbal feminin, CSM Bucureşti, a ajuns luni la Bucureşti şi a făcut cunoştinţă cu noile sale eleve. Kim Rasmussen a asistat la primul antrenament al handbalistelor bucureştene, fără să intervină însă în programul supervizat de antrenorii Adi Vasile şi Rasmus Poulsen, iar la final a susţinut o conferinţă de presă, alături de directorul general al CSMB, Constantin Căliman, team-managerul Nicolae Luca şi cei doi antrenori. Kim Rasmussen a ajuns în România cu o zi înainte de a împlini 43 de ani (este născut pe 22 septembrie 1972).

”În primul rând vreau să spun că sunt fericit să fiu aici. CSM Bucureşti este un club tânăr în Europa, este incitant şi sunt mândru că fac parte din acest proiect. Echipa este foarte puternică şi o familie foarte puternică, la toate sporturile”, a declarat Kim Rasmussen. Întrebat dacă echipei feminine CSMB îi trebuia o mână de bărbat, danezul a replicat: ”Nu pot să mă pronunţ în această direcţie. Am venit să-mi fac meseria cât mai bine. Respect handbalul românesc, care dovedeşte de ani mulţi că are o cultură handbalistică de valoare. România a dat în timp câteva dintre cele mai bune jucătoare ale lumii. Nu voi uita însă cine sunt şi de unde vin. Sunt danez, lucrez acum în România, şi sper să pot combina cele două lucruri astfel încât să realizez ceva valoros”.

KIm Rasmussen va debuta în Liga Campionilor odată cu CSMB. ”Voi fi la prima experienţă în Liga Campionilor, dar am destulă experienţă internaţională. Am jucat cu Polonia împotriva tuturor jucătoarelor de valoare pe care le vom întâlni. A trebuit să studiez punctele forte şi punctele slabe ale diferitelor culturi handbalistele cu care m-am confruntat. Vom debuta în Liga Campionilor pe teren propriu cu Lublin. Este un start bun pentru bine, pentru că le cunosc foarte bine pe jucătoarele poloneze. Voi antrena în continuare şi naţionala Poloniei, şi CSM Bucureşti. Asta va însemna poate unele nopţi nedormite, dar acum sunt aici şi voi avea timp pentru a-mi face treaba. Handbalul este viaţa mea”

Kim Rasmussen nu va putea sta pe banca tehnică a echipei CSM Bucureşti la meciul cu HCM Râmnicu Vâlcea (Sala Apollo, ora 17:30 / etapa a 6-a a Ligii Naţionale), din cauza unor formalităţi, dar va conduce echipa începând cu meciul de la Braşov, din etapa a 7-a.

”Am revenit la sentimente mai bune cu Pessoa. S-ar putea ca până la finele săptămânii să anunţăm întoarcerea Katiei”

Directorul general CSMB, Constantin Căliman, a anunţat că restul staffului tehnic al echipei feminine de handbal va rămâne nemodificat. De asemenea a făcut câteva referire la componenţa echipei. ”Deocamdată vreau să vă anunţ că am revenit la sentimente mai bune cu Mayssa Pesoa şi vreau să le mulţumesc băieţilor din staff că au reuşit să aibă un dialog constructiv cu Mayssa. Ea a fost receptivă. Sper ca împreună să nu mai avem sincope. Toate problemele cu ea au survenit ca urmare a neplăţii la zi a salariului, avem o întârziere de o lună ce va fi rezolvată până joi-vineri cel târziu. Înţelegem poziţia fetelor care sunt nemulţumite, pe bună dreptate, dar avem garanţia unei linişti financiare începând de astăzi. Mayssa a înţeles acest aspect, aşa cum a înţeles şi că nu este normal să aibă un comportament de acest fel, să-şi ia jucăriile şi să plece acasă, mai ales că nu suntem fără relaţii contractuale. Viitorul ei este la CSM Bucureşti şi va lupta pentru Liga Campionilor. De asemenea, până la finele acestei săptămâni s-ar putea să vă anunţăm revenirea Ekaterinei Vetkova. Ea nu a plecat încă de la Bucureşti. Am avut dimineaţă o întâlnire cu ea, sunt unele probleme pe care trebuie să le depăşim împreună, legate de restanţa noastră financiară şi de atitudinea ei. Cu siguranţă dacă vom ajunge la un consens vom anula contractul de reziliere”. 

4,5 milioane de lei au intrat în contul CSMB

Directorul general Constantin Căliman a anunţat şi faptul că CSMB are liniştea financiară necesară pentru a-şi continua proiectele. ”Pentru liniştea tuturor şi buna informare a fanilor noştri astăzi au fost viraţi în contul CSMB 4,5 milioane de lei, iar până vineri vor fi făcute toate demersurile pentru ca sportivi să ajungă cu banii la zi. Vă asigur că nu va fi nicio problemă financiară, avem garanţia membrilor Consiliului General al Muncipiului Bucureşti şi a noii conduceri, a domnului primar general interimar, Ştefănel Dan Marin, că va acorda atenţia cuvenită clubului şi sperăm ca proiectele noastre să continue şi să ne atingem obiectivele”.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.