Haosul continuă la UEFA! Are Metalist drept de joc în play-off-ul Ligii?

16 aug 2013 2070 afişări Highlight
Haosul continuă la UEFA! Are Metalist drept de joc în play-off-ul Ligii?

Metalist Harkov cere să fie reprimită în Liga Campionilor, în urma suspendării deciziei TAS de către Curtea Supremă de Justiţie elveţiană

*Clubul ucrainean a fost exclus din Europa pentru un blat din 2008

Partida tur din play-off-ul Ligii Campionilor dintre Schalke şi Metalist Harkov trebuia să aibă loc miercuri, însă a fost anulată după ce UEFA a decis ca echipa ucraineană să fie exclusă din competiţie pentru aranjarea unui meci de campionat în 2008. Decizia forului de la Nyon a fost bazată pe o hotărâre TAS, luată pe 2 august, care retrăgea locul 3 ocupat de Metalist în respectivul sezon, oficializând practic ”blatul” dintre gruparea patronată de Sergei Kurchenko şi Karpati Lvov. Imediat, UEFA s-a autosesizat şi, în baza toleranţei zero pe care o practică în cazul meciurilor aranjate, a exclus-o pe Metalist din Liga Campionilor în acest sezon.

Cer să fie reprimiţi imediat

Însă UEFA ar putea avea probleme mari! După decizia luată de TAS, Metalist s-a adresat instanţei civile elveţiene, iar Curtea Supremă de Justiţie din Elveţia a suspendat azi hotărârea TAS din cauza apelului introdus de avocaţii clubului Metalist. ”Decizia Curţii Supreme de Justiţie elveţiene presupune faptul că decizia luată de TAS nu este executorie şi definitivă până în momentul în care a fost ratificată şi de instanţa civilă. Noi considerăm că nu am greşit cu nimic”, a declarat avocatul clubului din Harkov, Markian Kliucikovski. Practic, UEFA se vede obligată acum să regândească decizia de a interzice clubului Metalist să joace în Liga Campionilor, întrucât aceasta a fost justificată de decizia TAS. În plus, forul de la Nyon a anunţat deja că Schalke va juca în play-off cu PAOK Salonic, club pe care Metalist l-a eliminat în turul III preliminar.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.