EXCLUSIV | Marea condiţie pentru revenirea lui Victor Piţurcă în fotbalul românesc după patru ani şi jumătate: "Doar aşa!"

16 apr 2019 11152 afişări Highlight
EXCLUSIV | Marea condiţie pentru revenirea lui Victor Piţurcă în fotbalul românesc după patru ani şi jumătate: "Doar aşa!"

Sunt patru ani şi jumătate de când Victor Piţurcă (62 de ani) nu mai activează în fotbalul românesc, iar Adrian Porumboiu (68 de ani) ştie care e singurul scenariu în care fostul selecţioner revine în Liga 1 Betano ca antrenor al unei echipe de club.

După ce a fost demis de Răzvan Burleanu, în octombrie 2014, pentru a-i face loc neinspiratului Christoph Daum, Piţurcă a avut câteva negocieri cu formaţii româneşti, dar, de fiecare dată, a ales să nu dea curs ofertelor pe care le-a primit. Iar motivul nu ar fi legat de partea financiară a înţelegerii, ci de un context ceva mai amplu, pentru că fostul selecţioner se va întoarce doar dacă un patron de club îi va da pe mână un buget considerabil de transferuri, putere totală în club şi îi va asigura toate condiţiile necesare pentru înalta performanţă: "Victor Piţurcă se va întoarce în Liga 1 doar dacă i se aprobă toate condiţiile, dacă patronul îi satisface toate pretenţiile şi îi acordă putere deplină la club. Uitaţi-vă ce se întâmplă afară, antrenorii sunt manageri, stau toată ziua la teren şi se ocupă de echipă, nu vin trei, patru ore şi apoi pleacă acasă", a dezvăluit Adrian Porumboiu pentru ProSport.

Recent, în luna februarie, Piţurcă a explicat de ce nu revine în peisajul fotbalistic românesc: "Legat de oferte, eu nu o să revin în ţară niciodată. Am mai fost în discuţii cu alte cluburi, dar nu am găsit echipa care să-mi convină. Şi nu mă refer la aspectul financiar. În Golf sunt bani, dar pe mine mă interesează o echipă alături de care să pot câştiga Liga Campionilor Asiei. Aşa, oferte au tot fost, dar nu m-a atras proiectul. În România nu există perspective. Campionatul poate fi câştigat dacă mergi la o echipă bună din Liga I, chiar şi cu o echipă de pe locurile 5-6, pentru că trebuie să recunoaştem că nivelul este foarte slab. Iei campionatul, dar apoi ce mai realizezi? Fotbalul nostru este foarte sărac. Atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere valoric", declara fostul selecţioner, pentru Telekom Sport.

Fost antrenor la Steaua şi Universitatea Craiova şi fost selecţioner al României, Piţurcă nu mai antrenează din 2016, după ce şi-a terminat cu scandal a doua aventură pe banca saudiţilor de la Al Ittihad, club împotriva căruia s-a adresat la FIFA şi a câştigat procesul în care cerea daune materiale pentru rezilierea înţelegerii.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.