Dumitru Dragomir a uluit pe toată lumea în finalul lui 2018: "Dacă mă condamnau, făceam asta, apoi mă sinucideam!". "Corleone" a primit astăzi 4 ani de închisoare cu executare

15 ian 2019 19175 afişări Highlight
Dumitru Dragomir a uluit pe toată lumea în finalul lui 2018: "Dacă mă condamnau, făceam asta, apoi mă sinucideam!". "Corleone" a primit astăzi 4 ani de închisoare cu executare

Dumitru Dragomir (72 de ani) a fost condamnat, marţi, la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar privind vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal. Decizia nu e definitivă. Alături de "Corleone", a mai fost condamnat şi Ioan Bendei. Fostul şef al LPF fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia de luare de mită şi complicitate la spălare de bani. În noiembrie 2018, după ce a fost achitat într-un alt dosar în care iniţial primise şapte ani de închisoare, Dragomir a ameninţat că o eventuală condmnare l-ar fi făcut să se sinnucidă!

Dragomir a mai trecut cu bine recent, în finalul anului 2018, peste un dosar în care iniţial fusese condamnat la şapte ani de închisoare. În noiembrie 2018, Dumitru Dragomir surprindea cu o declaraţie uluitoare, după ce a fost achitat într-un dosar în care, în primă instanţă, fusese condamnat la 7 ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani. Atunci, imediat după aflarea deciziei, "Corleone" a surprns cu o declaraţie halucinantă.

”Mi-au făcut viaţa un chin! Cine îmi dă mie înapoi viaţa asta pierdută? Am mai spus-o: traduceam în engleză motivările, le trimiteam la toate ambasadele din lume şi mă sinucideam!”

Nu uitaţi că în prima condamnare mi-au dat 7 pentru delapidare şi 5 pentru evaziune fiscală! Cum să nu ştie un judecător că actele contabile se fac de către specialişti. Mi-au dat 5 ani şi pentru asta. Nu aveam nicio tangenţă cu acest proces. Am avut noroc că acest complet s-a aplecat aşa cum trebuie asupra procesului. Totul s-a bazat pe prezumţii, nicio acuzaţie reală. Avocaţii mei au adus nişte martori noi, n-aş spune că m-au ajutat, dar i-au ajutat practic pe ceilalţi. Nu mă gândesc la daune, mă gândesc doar cum să-mi liniştesc familia. Te poate doborî ce s-a întâmplat, dar sunt un om tare. De 15 ani sunt numai prin procese, probabil şi din cauza gurii mele. Dar niciodată nu am fost vinovat de nimic"
, spunea Dumitru Dragomir, la TelekomSport, în noiembrie 2018, după ce scăpa basma curată.

Acum, după aflarea veştii că a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, Dumitru Dragomir a reacţionat: "Procurorii nu au nicio probă, nimic. Nu există aşa ceva. Sunt toal nevinovat. Acest dosar nu are nicio tangenţă cu Dumitru Dragomir", a declarat dostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, la B1TV.

După un an şi jumătate de tărăgănări, interval în care fostul şef al LPF şi ceilalţi incuplaţi – printre care Ioan Bendei, pe atunci administrator la RCS/RDS (acuzat de dare de mită şi complicitate la spălare de bani), şi Bogdan Dragomir, fiul lui Dumitru Dragomir – au încercat mai multe subterfugii pentru a amâna procesul sau chiar de a scăpa de tot (au cerut, de exemplu, să se constate că durează prea mult!), acum odiseea a ajuns la final, iar cei doi au primit condamnări cu executare.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.