Dinamo şi "U" Cluj pot ieşi din insolvenţă până în iarnă

15 aug 2014 4181 afişări Highlight
Dinamo şi "U" Cluj pot ieşi din insolvenţă până în iarnă

Veşti bune pentru fanii dinamovişti şi pentru cei ai „şepcilor roşii”. Conducerile celor două cluburi au început să facă plăţile pentru jucătorii care s-au înscris la masa credală, iar acesta este un prim pas spre ieşirea din insolvenţă. Şefii celor două grupări au găsit firme dispuse să preia creanţele către jucătorii respectivi, iar miercuri s-au făcut deja primele plăţi.

Dacă datoriile stabilite la masa credală sunt plătite mai devreme decât data stabilită, cluburile în cauză pot ieşi mai repede din insolvenţă. Dinamo şi „U” Cluj caută în continuare firme care să preia din creanţe, iar când aceste datorii vor fi acoperite în totalitate, procesul de insolvenţă va fi stopat.

Dinamo are chiar posibilitatea, în momentul ieşirii din insolvenţă, să se adreseze UEFA pentru a cere o derogare în ceeea ce priveşte participarea în cupele europene, motivând tocmai faptul că şi-a rezolvat problemele financiare mult mai devreme decât era prevăzut. În acest foarte fericit caz, ar fi foarte posibil ca Dinamo să primească dreptul de a juca în cupele europene, dacă se clasează pe un loc calificant, începând din ediţia 2015-2016 sau, cel mai târziu, în 2016-2017.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.