UTA – Hermannstadt 0-1, Video Online. Petrișor Petrescu a trimis-o pe Dinamo pe loc retrogradabil

UTA - Hermannstadt 0-1, Video Online. Petrișor Petrescu a trimis-o pe Dinamo pe loc retrogradabil
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo a ajuns pe loc retrogradabil, după ce Hermannstadt a dat lovitura și a învins-o cu 1-0 pe UTA, chiar la Arad. Sibienii speră din nou la evitarea retrogradării după ce au bătut-o pe UTA, la Arad, în urma reușitei semnată de Petrescu, în minutul 50. Arădenii nu mai pierduseră în Liga 1 de 4 partide, în care nici nu au luat gol, iar sibienii simt din nou gustul succesului după trei eșecuri la rând și îi fură locul de baraj lui Dinamo.

Cele două succese cu 1-0 contra Viitorului și celor de la Dinamo i-au plasat pe arădeni în postura de a rezolva, în proporție mare, ecuația salvării de la retrogradare în cazul altor trei puncte contra „lanternei roșii”. Dar, faptul că FC Hermannstadt își juca una dintre ultimele șanse să rămână agățată de pluton, a făcut din confruntarea de la Arad una complicată. Iar când UTA complică lucrurile termină prin a pierde din nou acasă, după ce părea că e stăpână pe situație.

Laszlo Balint l-a recuperat în ultima clipă pe brazilianul Roger, care a jucat în spatele lui Antal, din nou titular după câteva etape pe bancă. Beza a amestecat și mai mult „cărțile”, cu Belu, Sîntean, Alhassan sau Petrescu în primul „11”.

Gazde timide și norocoase

UTA a avut mai mult inițiativa primele miute, însă au produs doar situații de gol la buturile adverse. Implicat a fost de fiecare dată Roger, mai întâi cu o centrare penmtru Erico care a reluat cu capul peste poartă, iar apoi cu un șut ce a trecut și el puțin de puțin peste transversală. După minutul 20, s-au trezit și sibienii, dar asta și pentru că „roș-albii” au început să greșească tot mai des la construcție. Sîntean l-a încercat pe Balauru de la 28 de metri, dar la următoarea fază arădenii chiar au tremurat. În minutul 24. Petrescu a centrat din corner pe colțul lung, Matricardi a trimis în bară, după care Balauru a respins balonul.

Petrescu (încă) nu-și reglase ținta, arădenii au scăpat ieftin

Vizitatorii au simțit că se poate, au recuperat tot mai multe mingi la mijlocul terenului, iar Petrescu și Sîntean au fost periculoși de la 16 metri. Primul l-a găsit pe Balauru la post, iar căpitanul Sibiului a tras milimetric peste poartă. La una dintre puținele sale acțiuni din ultimul sfert al primei reprize, UTA putea înscrie dacă Figueiredo nu ar fi respins cu piciorul finalizarea lui Roger, după care Miculescu a ajuns prea târziu la balon. Până la urmă, „Bătrâna Doamnă” s-a mulțumit cu scorul de egalitate la finele mitanului, căci în minutul 44 Petrescu a avut pe cap golul de 0-1, dar a reluat defectuos, pe lângă, din centrarea lui Sîntean.

Inevitabilul se produce la reluare

Ambii antrenori au mutat la pauză, Balint puțin surprinzător, cu doi fotbaliști ofensivi, iar unul dintre cei schimbați a fost „închizătorul” Albu. Roger a fost cel care a trecut lângă Vorobjovas, UTA pierzând la capitolul forță și talie. Și, chiar de pe zona centrală a plecat faza golului sibian. În minutul 50, Belu a pasat liftat, Ilie a sărit pe sub mingea ce a ajuns în careul mic la Petrescu și acesta l-a păcălit pe Balauru cu o reluare la firul ierbii din unghi mort ce s-a scurs în poartă. „Roș-albii au reacționat rapid și au ratat o ocazie imensă de egalare.

Roumpoulakou a centrat perfect din stânga, iar Erico, nemarcat în 7 metri, a reluat din voleu peste poartă. Celălalt brazilian, Roger jr. a bătut slab, în zid, o „liberă” de pe 16 metri, după care jocul a intrat într-o zonă gri, de uzură.

Impotenți și cu trei „vârfuri”

De abia în minutul 74, s-a născut următoarea fază de poartă, la reluarea nou-intratului Sebaihi exact pe direcția lui Balauru. UTA a construit greoi, previzibil și cu prea multe mingi înalte, pradă ușoară pentru puternicii fotbaliști ai trupei de pe Cibin. Balint a forțat și cu Adi Petre și gazdele au terminat partide cu trei „vârfuri” clasice. Degeaba însă, căci tot Hermannstadt a fost mai aproape de gol, cu 5 minute înainte de final. Sebaihi a centrat din corner și Addae a reluat cu capul din 4 metri în transversală. Beza a luat măsuri în prelungiri și a mai băgat un stopper, pe Viera și punctele au fost securizate fără mari probleme.


UTA – Hermannstadt 0-1

Min. 85: BARĂ HERMANNSTADT! Veteranul Dâlbea trimite cu capul în transversală după un corner.

Min. 50: GOOOOL HERMANNSTADT! Petrișor Petrescu înscrie dintr-un unghi extrem de dificil.

Min. 25: OCAZIE MARE HERMANNSTADT! Matricardi trimite periculos cu capul din careu, dar Balauru este salvat de bară.

Min. 1: Începe meciul de la Arad.

UTA: Balauru – Shliakov, Erico, F. Ilie, Roumpoulakou – Albu, Vorobjovas – Antal, Miculescu, Rusu – Roger
REZERVE: F. Iacob, Peteleu, Melinte, Bustea, Roșu, Buhăcianu, Hora, Ad. Petre, Voinea
ANTRENOR: Laszlo Balint

HERMANNSTADT: Cristiano – Mățel, Matricardi, I. Stoica, Opruț – Belu, Alhassan, Addae – P. Petrescu, Bagaric, Sîntean
REZERVE: A. Pop, Scarlatache, Pinto, Sebaihi, Vodă, Aralica, Diarrassouba, Aosman, Dâlbea
ANTRENOR: Eugen Beza


Arădenii au moralul excelent după victoria din „Ștefan cel Mare”. Dinamo și UTA s-au întâlnit în cadrul etapei a doua din play-out-ul Ligii 1, iar oaspeții au câștigat la limită, scor 1-0.

Partida de la Arad începe la ora 17:30 și se vede în direct pe se vede în direct pe Look, Digi Sport și Telekom Sport.

UTA – Hermannstadt, Live Video Online, de la ora 17:30

„Suntem în fața unui meci care, la prima vedere, dacă ne uităm în clasament, pare dezechilibrat. Dar sunt convins că nu este așa. Adversarul vine foarte motivat să se agațe de această șansă, care poate fi printre ultimele pentru a menține contactul cu plutonul. O echipă robustă, solidă, cu un joc bazat în destul de multe momente pe duel fizic, noi va trebui să știm să contracarăm acest lucru și să nu ne angajăm într-un astfel de joc de uzură, să evităm fazele fixe, pentru că au jucători cu gabarit, periculoși la cornere sau lovituri libere.

Sper să creștem și în partea de presiune prin atac pozițional, dar, înainte de toate, sper să ajungem la un tonus fizic bun. Efortul de la Dinamo a fost considerabil. Dar sarcina noastră e să găsim soluții pentru primul unsprezece și pentru cei care vor intra pe parcurs astfel încât să ne maximizăm șansele de a câștiga punctele puse în joc”, a spus Laszlo Balint, înaintea duelului cu Hermannstadt.

„Formatul este de așa natură încât nu avem timp să ne plângem de milă. Trebuie să ne revenim și să uităm ultimele rezultate nefaste. Trebuie să ne concentrăm pe meciul cu UTA., care reprezintă încă o finală. Vom încerca să câștigăm și să ne legăm de orice șansă pe care o vom avea până la final. Va fi un meci dificil, fiindcă UTA are și lot foarte bun, dar și un antrenor foarte bun. Au puncte în clasament și au un moral bun, iar astfel de aceste aspecte îi determină să spere la barajul pentru o cupă europeană. Așa cum am spus, vom merge acolo să ne legăm de orice șansă pe care o avem”, a declarat Eugen Beza, antrenorul sibienilor.

Andrei Preotu / Autor
Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”. În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care ... citește mai mult
Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen