UPDATE Propunerea a trecut, Opoziţia a votat cu PSD | 2,1 milioane de euro de la locuitorii Sectorului 1 pentru "noul Rapid". Primarul Tudorache cere Consiliului Local să aprobe ca ADP Sectorul 1 să cumpere baza sportivă "Coresi"

26 mar 2019 5033 afişări Fotbal Intern
UPDATE Propunerea a trecut, Opoziţia a votat cu PSD | 2,1 milioane de euro de la locuitorii Sectorului 1 pentru "noul Rapid". Primarul Tudorache cere Consiliului Local să aprobe ca ADP Sectorul 1 să cumpere baza sportivă "Coresi" Primarul Daniel Tudorache (între Mircea Lucescu şi Ion Dichiseanu) nu lipseşte de la meciurile "noului Rapid". Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF, afirmă că edilul PSD este adevăratul patron şi factor de decizie la club, chiar dacă nu figurează în acte. FOTO: FC Rapid 1923
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

UPDATE Propunerea primarului Daniel Tudorache a trecut cu 19 voturi din 24: ADP Sectorul 1 va cumpăra, cu 2,1 milioane de euro, baza sportivă Coresi, destinată "noului Rapid".
PSD dispune de 13 voturi în Consiliul Local, astfel că diferenţa de 6 voturi a venit marţi de la consilierii opoziţiei: PNL, USR, PMP. 3 s-au abţinut şi doi au votat împotrivă. 3 consilieri au lipsit (în total, sunt 27 de membri), 


Se prefigurează un nou moment tensionat în şedinţa Consiliului Local al Sectorului 1 astăzi, începând cu ora 14.00, când primarul Dan Tudorache le va cere consilierilor locali să aprobe ca ADP Sectorul 1 să cumpere baza sportivă „Coresi“.
Solicitarea figurează pe ordinea de zi punctul 5: „Proiect de hotărâre privind mandatarea directorului general al Administraţiei Domeniului Public Sector 1 în vederea demarării procedurilor legale pentru achiziţionarea imobilului situat în Str. Băiculeşti nr. 5, sector 1 – Primarul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti“.

Enunţul conţine o eroare, pentru că la numărul 5, pe strada Băiculeşti, nu figurează decât un bloc de locuinţe. În realitate, e vorba de Strada Băiculeşti, numărul 29, unde se află baza sportivă Coresi. Suma pentru care ar urma să se facă achiziţia ar fi de 2.100.000 de euro (10 milioane de lei).

Baza sportivă aparţine SC Imprimeriile Coresi SA, societate aflată în insolvenţă şi care a mai încercat, în trecut, să vândă baza la acest preţ, dar nu a găsit clienţi.

„Este ilegal ceea ce vrea primarul PSD pentru că, în primul rând, acest imobil pe care vrea domnul Tudorache să-l cumpere cetăţenii din Sectorul 1 a fost deja, parţial, vândut! Acolo există o clădire care a fost cumpărată de Uniunea Artiştilor Plastici, noi ar urma să o cumpărăm din nou, fără ca oamenii aceia să fie informaţi! E o nebunie, e noaptea minţii ce ni se cere! Vor să aruncăm milioanele de euro pe fereastră fără să fi pregătit măcar documentele legale pentru aşa ceva. Ne vom opune categoric“, a declarat pentru ProSport consilierul Oliver Păiuşi, reprezentant al USR.

Baza Coresi este închiriată de Centrul de Performanţă Rapid, asociaţie dominată de oamenii primarului Tudorache

La Coresi se antrenează acum SC FC Rapid 1923 SA, iar baza este închiriată, cu 5.000 de euro pe lună, chiar de ACS Centrul de Performanţă Rapid, asociaţie compusă din Ovidiu Burcă (acţionar la „noul Rapid“, cu 33%, şi omul de încredere al primarului Tudorache), Cristian Bogdan Angelescu (fratele lui Victor Angelescu, administrator la offshore-ul cipriot care deţine 40% din „noul Rapid“), Andrei Cristian Nicolescu (avocat şi partener al lui Sebastian Ghiţă într-un alt offshore din Cipru, reprezentantul „noului Rapid“ în demersurile juridice din ultimul an) şi Mihai Badea (preşedintele asociaţiei).

Baza ar fi astfel cumpărată de Sectorul 1 fără să fie liberă de sarcini. Chiriaşii ar rămâne să o folosească mai departe, urmând ca renovarea şi întreţinerea să fie achitată de la bugetul public.

Primarul Daniel Tudorache a mai intenţionat şi anul trecut să treacă prin consiliul local proiectul de achiziţionare a bazei Coresi, dar a renunţat după ce a întâmpinat opoziţia consilierilor de la USR şi PNL (cele două partide deţin, împreună, peste 50% din voturi).

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.