Veste uriaşă pentru giuleşteni: brandul Rapid a fost cumpărat!

12 iun 2018 9008 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Veste uriaşă pentru giuleşteni: brandul Rapid a fost cumpărat!

Academia Rapid a primit a doua veste uriaşă din acest an. După ce a ajuns să dispute barajul pentru promovarea în Liga 3, brandul Rapid a fost cumpărat, marţi, de societatea FC R, înfiinţată în luna mai de către Ovidiu Burcă, Adrian Olariu şi Asociaţia Redivivus 2017.

La termenul cu numărul 19, FC R Bucureşti a fost singura societate care a cumpărat caietul de sarcini, licitaţia de azi fiind şi singura la care s-a prezentat cineva. Adunarea Creditorilor a stabilit ca licitaţia pentru brandul Rapid să plece de la 3.4 milioane de euro, dar, într-un final, suma a fost diminuată la 406.800 de euro, iar suma a fost achitată de SC FC R Bucureşti, pentru că Academia Rapid nu are Certificatul de Identitate Sportivă.

Creditorii au stabilit ca suma să scadă la fiecare nouă licitaţie cu 10%, dacă nu se prezintă niciun cumpărător. Ultimul preţ a fost, însă, cel stabilit astă-toamnă de evaluator: 406.000 euro plus TVA. O posibilă ofertă mai mică nu ar fi fost acceptată.

Astă-toamnă, lichidatorul Mihai Florea propusese ca licitaţia să înceapă de la 406.000 de euro plus TVA, dar creditorii au respins varianta acestuia şi au ales să stabilească, drept sumă de start, 3,4 milioane de euro plus TVA. Pragul urma să coboare cu 10% la fiecare nouă licitaţie, dacă nu erau cumpărători, dar nu mai jos de 1,7 milioane de euro plus TVA. Creditorii majoritari, care au puterea de decizie la SC FC Rapid SA, au fost Violeta şi Valerii Moraru.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.