UEFA acordă 236,5 milioane de euro federațiilor din Europa pentru reluarea campionatelor. Ce sumă revine României și ce mesaj transmite Marcel Pușcaș, după informațiile că FRF ”îngheață” Liga 3

Răzvan STÎNGĂ 02 May. 2020, 15:33 Liga 2
UEFA acordă 236,5 milioane de euro federațiilor din Europa pentru reluarea campionatelor. Ce sumă revine României și ce mesaj transmite Marcel Pușcaș, după informațiile că FRF ”îngheață” Liga 3

Echipele din fotbalul european se confruntă cu probleme financiare. Fie că e vorba de cluburile mari, fie că e vorba de cele din ligile inferioare, suspendarea competițiilor a dus la pierderi financiare însemnate, iar ”găurile” pot să se adâncească și mai rău, dacă meciurile nu se reiau cât mai repede. Fiecare zi de întârziere înseamnă alți bani pierduți. De aceea UEFA, federațiile de fotbal și autoritățile statelor încearcă să găsească cea mai bună soluție pentru ca startul să se dea într-un moment sigur, iar fotbaliștii să nu riște infectarea.

România primește 4,3 milioane de euro 

Cu privire la partea financiară, UEFA a decis că trebuie să acorde un sprijin material, în valoare totală de 236,5 milioane de euro federațiilor. Din această sumă, fiecare asociație o să primească 4,3 milioane de euro, după cum a declarat Aleksander Ceferin, președintele UEFA.

”Sportul nostru are parte de o confruntare inedită, provocată de virusul COVID-19. UEFA vrea să îi ajute pe toți să raspundă în mod corespunzător circumstanțelor. Ca urmare, am dat câte 4.3 milioane de euro fiecărei asociații. Cred că este cea mai bună decizie pentru a ajuta cât putem. Fără îndoială, fotbalul va reveni la normal”, a precizat conducătorul.

Programul de solidaritate prin care sunt distribuiți banii se numește ”HatTrick”. El a pornit în anul 2004, după Campionatul European din Portugalia.

Sumele ar fi de un uriaș folos pentru echipele din ligile inferioare din România. Multe dintre ele nu mai beneficiază de ajutorul acordat de autoritățile locale, iar banii care ar fi distribuiți de către FRF, cu direcție de la UEFA, le-ar ajuta enorm în această perioadă sau chiar le poate salva de la faliment.

Marcel Pușcaș, președintele ”FC U” Craiova, mesaj clar: ”S-a rezolvat! Liga 3 poate începe returul” 

Liga2.ro a anunțat că majoritatea covârșitoare a cluburilor din Liga 3 dorește suspendarea definitivă a seriilor. ”FC U” Craiova, liderul Seriei a 4-a, este printre puținele care doresc reluarea.

După anunțul UEFA, Marcel Pușcaș, președintele oltenilor, a scris un mesaj pe pagina personală de Facebook, în care spune că prin sprijinul financiar echipele nu mai pot cere ”înghețarea” sezonului.

S-A REZOLVAT!

Liga 3 POATE INCEPE RETURUL!

În postarea mea de ieri spuneam că, cluburilor din L3 le mai trebuie doar 2500 de euro pentru a putea participa și finaliza returul campionatului.

Iată că nu mai este nevoie nici de acest minimal efort. FOTBALUL ROMÂNESC este ajutat de UEFA prin programul de dezvoltare HATTRICK.

PRIMIM 4,3 MILIOANE DE EURO ca sprijin pentru rezolvarea problemelor generate de pandemia de CORONAVIRUS!

Din această sumă, 740000 de euro se pot lesne îndrepta către CLUBURILE mici din L3 pentru participarea și finalizarea celor 14 etape rămase de disputat.

10000 de euro virați fiecărui club participant la care se adaugă cei 4000 de euro avuți ca garanție de participare la FRF înseamnă un total de 14000 de euro.

Această sumă este arhisuficientă pentru disputarea celor 14 etape de campionat.

Diferența de 3,56 de milioane euro se poate îndrepta spre fotbalul feminin, futsal, copii și juniori și L2.

Solidaritatea trebuie să primeze!

Transparența, la fel.

Nimeni din LIGA 3 nu mai are motiv financiar de invocat.

MULȚUMIM, UEFA!

NOTRE RESPECT!”, precizează oficialul ”FC U” Craiova.

La momentul actual, se pare că Federația Română de Fotbal ia în calcul ca echipele aflate pe primul loc în serii să promoveze direct din Liga 3, fără să se mai joace vreun meci. O situație puțin mai complicată are loc în Seria 3, unde Progresul Spartac și CSM Slatina se află pe primele două locuri, la egalitate de puncte. Burleanu ar vrea ca doar aici diferențierea să se facă pe baza unui baraj.

În Liga 2, potrivit surselor ProSport, primele două clasate, UTA Arad și CS Mioveni, ar urma să promoveze în Liga 1, iar următoarele patru din clasament să joace un mini-turneu, cu semifinale și finală. Câștigătoarea ar urma să dispute în sistem tur-retur barajul cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/dupa-judetul-bihor-si-timisul-se-alatura-solidaritatii-pentru-fotbalul-mic-ce-a-propus-comisia-de-arbitri-condusa-de-nicolae-grigorescu-19131334

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-si-cja-bihor-ajutor-financiar-pentru-cluburile-din-liga-4-si-liga-5-echipele-vor-beneficia-de-reduceri-in-cazul-baremului-de-arbitraj-19131311

Răzvan STÎNGĂ 02 May. 2020, 15:33 Liga 2
Pe aceeași temă