Transfer pentru promovare la SC Oțelul! Gălățenii l-au luat pe Cosmin Dur-Bozoancă, portar cu peste 100 de meciuri în Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 20 Dec. 2021, 14:19 Liga 3
Transfer pentru promovare la SC Oțelul! Gălățenii l-au luat pe Cosmin Dur-Bozoancă, portar cu peste 100 de meciuri în Liga 2

SC Oțelul a făcut un prim transfer în această pauză de iarnă. Formația din Galați a luat un portar care ultima dată a evoluat la Farul Constanța, în Liga 2, acum numită Unirea Constanța, iar de curând s-a despărțit de echipa lui Gheorghe Hagi, fosta Viitorul Constanța, acum numită Farul Constanța.

Liderul Seriei 2 a Ligii a 3-a l-a prezentat oficial pe Cosmin Dur-Bozoancă (23 de ani).

SC Oțelul l-a adus pe Cosmin Dur-Bozoancă, portar cu peste 100 de meciuri în Liga 2! 

În august s-a terminat aventura lui Cosmin Dur-Bozoancă la fosta Viitorul Constanța, iar de atunci a stat pe tușă până când, iată, a venit această ofertă de la formația antrenată de Dorinel Munteanu. E o mutare importantă, prin care SC Oțelul arată că își face planuri pentru play-off și pentru barajul de promovare în Liga 2, lucru remarcat și de ”principal” zilele trecute.

Stagiunea precedentă, portarul născut la Brașov a fost cedat de fosta Viitorul Constanța în Liga 2, la fosta Farul Constanța, sub formă de împrumut, unde a evoluat în 18 meciuri de campionat, 14 în sezonul regular, patru în play-out.

SC Oțelul: ”Bun venit și mult succes, Cosmin Dur-Bozoancă!” 

În CV-ul lui Cosmin Dur-Bozoancă mai figurează echipele Poli Timișoara și Universitatea Cluj, pentru care a evoluat tot în Liga 2, unde a fost cedat tot sub formă de împrumut de fosta Viitorul Constanța.

”SC Oțelul Galați începe campania de fortificare a lotului pentru partea secundă a stagiunii 2021/22 și anunță că a semnat un angajament cu goalkeeper-ul Cosmin Dur-Bozoancă. Portarul în vârstă de 23 de ani este fost internațional la juniori și a evoluat ultima dată pentru Farul Constanța.

Cosmin Dur-Bozoancă s-a născut pe 15 februarie 1998, la Brașov, și a început să practice de la o vârstă fragedă fotbalul în orașul de sub Tâmpa. Potențianul său a fost observat rapid de scouterii Academiei Gheorghe Hagi, fiind transferat la Ovidiu la doar 14 ani, unde se remarcă la nivelul juniorilor, ajungând chiar în reprezentativa Under 17 a României. Viitorul Constanța, clubul de care aparținea și alături de care a câștigat Liga Elitelor U19 și a participat și în UEFA Youth League U19, îl trimite apoi să se călească în Liga 2, iar tânărul portar are prezențe constante la echipe de tradiție din fotbalul românesc, precum ASU Poli Timișoara, Universitatea Cluj-Napoca și Farul Constanța. După fuziunea dintre Farul și Viitorul, goalkeeper-ul ce măsoară 182 cm este păstrat în lotul formației de Liga 1, dar contactul cu prima ligă are loc doar de pe banca de rezerve a formației constănțene. După startul sezonului actual încheie amiabil contractul cu echipa dobrogeană, iar din această iarnă face pasul tot către un club de tradiție, SC Oțelul Galați, unde va încerca să mențină poarta intactă în încercarea noastră de a obține în sfârșit promovarea în liga secundă. Conform portalului transfermarkt.com, Coco, așa cum este alintat de colegi, a strâns peste 100 de meciuri în Liga 2.

Bun venit și mult succes, Cosmin Dur-Bozoancă!”, se precizează în comunicatul emis de SC Oțelul.

SC Oțelul nu mai concepe ratarea promovării! 

SC Oțelul este singura echipă din Seria 2 a Ligii a 3-a care are asigurat locul în play-off-ul de promovare. În cele 15 etape scurse până acum din divizia a treia, gruparea din Galați a adunat 37 de puncte, din 12 victorii, o remiză și două eșecuri.

Se află la două puncte peste locul secund, CSM Focșani, și are șapte puncte avans peste formația care închide podiumul, Metalul Buzău.

Ne concentrăm pe campionat, unde vrem în play-off, iar apoi ne gândim la promovarea în Liga 2. Am pierdut sezonul trecut dramatic promovarea, acum suntem deciși să ne îndeplinim obiectivul.

Vom face câteva transferuri destul de importante în această iarnă, nu ne mai permitem să nu urcăm în Liga 2. Vor veni jucători care și-au făcut un nume în Liga 2”, spunea managerul executiv al SC Oțelul, Cristian Munteanu, pentru Liga2.ro, într-un dialog din urmă cu câteva săptămâni.

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/record-de-memorii-in-2021-fotbalistii-s-au-adresat-intr-un-numar-urias-catre-afan-din-cauza-problemelor-cu-cluburile-emilian-hulubei-e-cel-mai-greu-an-echipele-inregistreaza-datorii-mari-19214502

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-ceahlaul-si-a-luat-gandul-de-la-play-off-desi-inca-are-mari-sanse-sa-l-prinda-nemtenii-isi-restructureaza-lotul-si-printre-plecati-se-numara-chiar-golgheterul-echipei-adrian-ster-ni-s-19214442

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-tunari-una-dintre-surprizele-acestui-sezon-de-liga-3-echipa-ilfoveana-a-incheiat-anul-cu-o-gafa-de-amatori-dar-e-calificata-deja-in-play-off-daca-putem-sa-promovam-la-liga-2-nu-ne-dam-19214369

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorinel-munteanu-le-promite-galatenilor-ca-le-indeplineste-visul-si-promoveaza-sc-otelul-cred-ca-ne-pregatim-de-liga-2-ii-felicit-pe-jucatori-pentru-atitudine-randament-pentru-ce-au-facut-19214370

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 20 Dec. 2021, 14:19 Liga 3
Pe aceeași temă