Tragedie în fotbalul românesc! Președintele AJF Arad și fost fotbalist la UTA, Steaua și Sportul Studențesc, Adrian Lucaci, a murit la 53 de ani

Anda DELIU 12 Apr. 2020, 21:57 Liga 4
Tragedie în fotbalul românesc! Președintele AJF Arad și fost fotbalist la UTA, Steaua și Sportul Studențesc, Adrian Lucaci, a murit la 53 de ani

În ziua de Florii, președintele AJF Arad, Adrian Lucaci, a plecat dintre noi, după o lungă și grea bătălie cu cancerul. De mai multe zile, fostul fundaș central trecut pe la Steaua, Sportul Studențesc sau UTA, se afla internat la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Arad. Măcinat de cumplita maladie de peste șapte ani, fostul fotbalist a murit, deși mai avea foarte multe proiecte pe care dorea să le ducă la bun sfârșit.

Adrian Lucaci era la al doilea mandat în fruntea AJF Arad, asociație pe care o conduce din 2014. De altfel, dacă am întreba mulți oameni din fotbalul vestic și nu numai, Lucaci era poate cel mai bun președinte de AJF din țară. De când a venit în fruntea fotbalului mic arădean, a scos asociația județeană din faliment și a dus-o la un nivel de sustenabilitate, atât în plan economic, cât și sportiv. De la Cupa Iepurașului, până la evenimente la care participa conducerea FRF, cu care arădeanul era în relații excelente, amprenta lui Adi Lucaci era evidentă peste tot. A fost, într-adevăr, omul care a sfințit locul!

Cu cancerul se lupta de 7 ani. Pentru fotbal, a luptat toata viața

Adrian Lucaci a informatizat AJF-ul arădean, care a ajuns să fie dat exemplu în toată țara. A câștigat în 2018 alegerile pentru al doilea mandat de președinte al asociației județene fără să aibă contracandidat. În septembrie a organizat un eveniment pentru a marca cei 120 de ani trecuți de la primul meci de fotbal jucat în România. Era și delegat de joc la Liga 2, și avea o energie aparte, deși de șapte ani era măcinat de cancer.

Până la urmă, acum nouă zile, chiar înainte să vină la Timișoara, la chimioterapie, a suferit o hemoragie internă și a fost internat la ATI. Acolo, corpul său a pierdut lupta cu boala, pentru că oricine l-a cunoscut pe Lucaci știa că președintele AJF mai dorea să trăiască și să facă multe pentru fotbal.

Carieră fotbalistică terminată din cauza unei accidentări la genunchi

Născut în 28 iunie 1966, Lucaci a debutat la Vagonul Arad. Uterior, a ajuns la UTA. Un sezon, în 1987-1988, a fost jucătorul Stelei. Ulterior, au urmat patru sezoane la Sportul Studențesc. Ca jucător, a mai evoluat și pentru Universitatea Cluj. A antrenat echipe precum Telecom, CPL, Păulișana Păuliș, Progresul Pecica sau Șoimii Lipova. Din 2010, a lucrat pentru AJF. Cariera sa de fotbalist s-a terminat devreme, în 1997, după o accidentare la genunchi. În ultimii ani, marele vis a lui Adrian Lucaci a fost să ducă Supercupa României la Arad, pe noul stadion. Din păcate, nici el nu a apucat să vadă noua arenă gata.

Dumnezeu să-l odihnească!

Anda DELIU 12 Apr. 2020, 21:57 Liga 4
Pe aceeași temă