Un puşti român a plecat de la Cesena pentru a fi coleg cu Mutu: "E sămânţă bună!" Deocamdată e la O.M

26 sep 2012 1117 afişări Tineret
Un puşti român a plecat de la Cesena pentru a fi coleg cu Mutu: "E sămânţă bună!" Deocamdată e la O.M no title

Ştefan Popescu, un jucător român în vârstă de 19 ani, a semnat un contract cu Olympique Marseille, urmând a evolua la echipa a doua a acestei grupări, iar la finalul sezonului va fi achiziţionat de Ajaccio, informează presa franceză.

Fost coleg cu Adrian Mutu la Cesena, Popescu încearcă să-l însoţească pe atacantul naţionalei României şi la actuala sa echipă, Ajaccio. Tânărul fundaş stânga a fost în probe în această lună la formaţia corsicană şi a reuşit să-l impresioneze pe antrenorul Alex Dupont, care a cerut legitimarea lui.

Însă Popescu nu putea fi legitimat decât ca jucător amator, din cauza vârstei lui. Astfel, pe baza bunelor relaţii dintre Olympique şi Ajaccio, jucătorul a fost transferat pentru echipa de rezerve a clubului din Marsilia, iar corsicanii îl vor recupera de acolo la finalul campionatului.

"E sămânţă bună. E rapid şi puternic, vrea să joace pentru noi, noi vrem să-l transferăm, dar îl mai testăm", spunea despre Popescu tehnicianul Dupont, la mijlocul lunii septembrie.

"Problema este că la vârsta lui nu poate semna ca profesionist, ci numai ca amator. Este străin şi este complicat, dar căutăm soluţii", a afirmat, tot atunci, preşedintele clubului Ajaccio, Alain Orsoni.

Site-ului madeinmarseillais.com a scris că, în ciuda faptului că Olympique Marseille îi are în lot pe postul de fundaş stânga pe Lucas Mendes şi Jeremy Morel, nu este exclus ca Ştefan Popescu să-şi facă apariţia în echipa antrenată de Elie Baup, liderul actual al Ligue 1 cu şase victorii din tot atâtea meciuri.

Ştefan Popescu, născut la Iaşi şi format la şcoala de fotbal a lui Gheorghe Popescu, a mai evoluat în Italia la AS Roma. El a făcut parte din lotul Under 19 al României, care a participat, în primăvară, în Serbia, la turneul de calificare la Campionatul European sub 19 ani. Popescu a fost suspendat de FRF pentru un an de la orice acţiune a loturilor naţionale, alături de Andrei Vaştag, Ionuţ Puţanu, Cristian Gavra, Laurenţiu Brănescu, Alin Dobrosavlevici şi Alexandru Ioniţă, în urma unor acte de indisciplină la competiţia din Serbia. Cei şapte jucători au ieşit în oraş şi s-au întors într-o stare suspectă de ebrietate, conform raportului înaintat Comitetului Executiv al FRF de directorul tehnic naţional, Mihail Marian.

În ianuarie, Popescu a înscris un gol pentru Cesena în Cupa Italiei, în meciul pierdut, cu 1-2, în faţa echipei Napoli.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.