România U18, învinsă în al doilea amical cu Ungaria U18, în care ”tricolorii” lui Văsâi și-au dat și un autogol. FRF a ”uitat” de acest joc în care s-a început cu doi fotbaliști din Liga 2

Marius ANGHEL 19 Mar. 2021, 12:24 Diverse

Naționala under 18 a României a pierdut cu scorul de 1-2 al doilea amical desfășurat în această săptămână în Ungaria, contra reprezentativei similare a țării vecine. Jocul a avut loc joi, 18 martie, la două zile distanță după ce cele două selecționate remizau la scorul de 1-1 pe ”Balmazújváros Stadium”.

  • Dacă federația de fotbal din Ungaria a transmis video, în direct, cele două meciuri amicale și apoi a publicat articole despre jocuri, federația română, condusă de Răzvan Burleanu, a ”uitat” să mai scrie despre rezultatul acestui al doilea joc test.
  • În primul joc, maghiarii au înscris prin Milan Erdei în minutul 9, iar egalarea pentru România a venit din piciorul rapidistului Rareș Ilie, în minutul 76.
  • UPDATE: Într-un final, după mai bine de 24 de ore de la disputarea jocului, FRF a scris câteva rânduri despre amicalul pierdut de România U18 în Ungaria.

Botond Gergely, jucătorul Csikszeredei, a greșit la ambele goluri ale ungurilor, dintre care unul a fost autogol

În amicalul retur din această săptămână dintre Ungaria U18 și România U18, desfășurat de la ora 11:00, la Debrecen, pe ”Nagyerdei Stadium”, maghiarii s-au impus cu 2-1, după ce la pauză au avut 2-0. Ungurii scriu că prima repriză le-a aparținut, iar a doua a fost mai bună pentru români, care puteau și egala.

În minutul 25, Damir Redzic a pătruns în stânga după ce i-a dat mingea printre picioare lui Botond Gergely (foto principal, cu nr. 6), a șutat la colțul scurt, portarul Mitrovic a respins în față, iar Szendrei Akos, scăpat din marcaj de Dan Sârbu, chiar căpitanul României, a înscris din plonjon din 6 metri, tot la colțul scurt.

Trei minute mai târziu, în 28, tot Damir Redzic a pătruns în careu, de această dată din dreapta, pe lângă același Botond Gergely, a centrat din 7 metri în partea opusă, iar Alexandru Pantea și-a dat autogol, din fața lui Akos Szendrei.

Andreas Chirițoiu, gol de onoare dintr-un penalty ușor acordat la un plonjon al lui Adrian Niță

Pentru ”tricolori” golul a venit imediat după pauză, dintr-un penalty. În minutul 46, Adrian Niță (foto jos, jucătorul în picioare, în duel cu nr. 6 al ungurilor) a căzut în careu când Talpallo Noerbert a pus o mână pe el, iar arbitrul a dictat cu ușurință penalty. Lovitura de pedeapsă a fost executată în minutul 27 de Andreas Chirițoiu, pe centru, după ce portarul a plonjat în dreapta sa.

Ungaria U18: Mark Pataki – Janos Mayer, Aron Alaxai, Akos Debreceni – Norbert Talpallo (Ferenc Szin 63), Agoston Benyei (Patrik Tarjan 83), Peter Kovesdi (Oliver Nagy 64), Artur Horvath (Tamas Kispal 73), Mark Helembai (cpt.) – Akos Szendrei (Zsomor Bakos 73), Damir Redzic (Milan Erdei 86)
Antrenor: Krisztian Timar

România U18: Aleksander Mitrovic – Alexandru Pantea, Gabriel Dănuleasa (Fabrizio Constantin 74), Botond Gergely, Bogdan Lazăr (Marius Ciobanu-Vanghele 36) – Dan Sârbu (cpt.)(Alex Trifan 55), Andrei Pandele (Aurelian Ciuciulete 36) – Adrian Niță (Ionuţ Zaharia 88), Rareş Ilie (Roberto Mălăele 74), Ștefan Bodişteanu (Claudiu Negoescu 46) – Andreas Chiriţoiu (Demetris Cristodulo 74)
Antrenor: Adrian Văsâi

  • Dacă în primul amical, selecționerul i-a trimis în primul ”11” pe jucătorii din Liga 2 Marius Aldescu (Pandurii), Gergely Botond (FK Csikszereda) și Sergiu Pîrvulescu (SCM Gloria Buzău), iar pe parcurs au intrat și ceilalți trei, Marius Ciobanu-Vanghele (Unirea Slobozia), Rareş Ilie (Rapid) și Demetris Cristodulo (CSM Reșița), de această dată, titulari au fost doar Botond și Ilie. Jucătorul de etnie maghiară al echipei din Miercurea Ciuc a fost vinovat la ambele goluri marcate de unguri. Pe parcurs au mai intrat și Ciobanu și Cristodulo, în timp ce Aldescu și Pîrvulescu n-au fost utilizați deloc în acest meci retur.

ÎNREGISTRAREA amicalului dintre Ungaria U18 și România U18 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=iB5_hXbpHRA

ÎNREGISTRAREA amicalului dintre Ungaria U18 și România U18 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=cSioetODydE

Lotul convocat de Adrian Văsâi la România U18 pentru amicalele din Ungaria:

portari: Aleksander Mitrovic (Dinamo), Marius Aldescu (Pandurii);
fundași: Bogdan Lazăr (Viitorul Constanţa), Alexandru Pantea (FCSB), Dan Sârbu (Viitorul Constanța), Gergely Botond (FK Csikszereda), Gabriel Dănuleasa (Viitorul Constanța), Fabrizio Constantin (Unirea Bascov), Sergiu Pîrvulescu (SCM Gloria Buzău), Luca Ciontea (FCSB), Alex Trifan (FCSB);
mijlocași: Andrei Pandele (FCSB), Aurelian Ciuciulete (FCSB), Marius Ciobanu-Vanghele (Unirea Slobozia), Adrian Niță (FCSB), Ștefan Bodişteanu (Viitorul Constanţa), Roberto Mălăele (Viitorul Constanţa), Claudiu Negoescu (UTA Arad), Rareş Ilie (Rapid), Ionuţ Zaharia (AFC Astra);
atacanți: Andreas Chiriţoiu (FCSB), Demetris Cristodulo (CSM Reșița).

Foto și video: MLSZ.hu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/romania-u18-a-remizat-in-primul-amical-cu-ungaria-u18-cu-un-gol-marcat-de-rapidistul-rares-ilie-dupa-un-un-doi-cu-un-alt-jucator-convocat-din-liga-2-video-19174902

Marius ANGHEL 19 Mar. 2021, 12:24 Diverse
Pe aceeași temă