UTA are ”satelit” în Liga 3. Parteneriatul cu Progresul Pecica a început, unde clubul din Liga 1 a trimis antrenor principal și o serie de jucători

Călin MNERIE 14 Jul. 2022, 11:11 Liga 3
UTA are ”satelit” în Liga 3. Parteneriatul cu Progresul Pecica a început, unde clubul din Liga 1 a trimis antrenor principal și o serie de jucători

A început aventura echipei Progresul Pecica colorată mult în ”alb-roșu” prin parteneriatul cu UTA, clubul emblemă al județului Arad.

Formația din Liga 3 clasată pe locul 2 în play-out-ul Seriei a 8-a (6 din 9 la general) în sezonul recent încheiat dă o mână de ajutor în creșterea juniorilor ”Bătrânei Doamne”, dar, în același timp, își asigură și ea continuitatea fără a avea cheltuielile din campionatele trecute. Palma a fost bătută definitiv zilele trecute de cele două conduceri, inclusiv asupra componenței staffului tehnic.

Mihai Petcuț, noul antrenor al Progresului Pecica

Noul antrenor principal al Progresul Pecica este Mihai Petcuț (foto), ”secund” este Bogdan Bozian, care va continua și ca jucător, iar antrenor cu portarii va fi Dan Țapoș.

Astfel, Petcuț se va întoarce pe ”Pădurice” după exact 7 ani de zile, când a ratat promovarea cu Progresul în Liga 3 după eșecul din barajul cu Performanța Ighiu (1-6 la general).

În cariera sa, tehnicianul Academiei UTA le-a mai antrenat pe Vulturii Socodor, Păulișana Păuliș, ACU Arad, Gloria Arad, Național Sebiș, UTA II, UTA U17 și UTA U19.

Parteneriatul dintre Progresul Pecica și UTA a început

Cei trei au condus ieri seară primul antrenament al verii, având la dispoziție un lot de 20 de jucători, cu mulți jucători tineri, de la UTA și Pecica, dar și ”elemente” de experiență ce vor lega echipa.

Juniorii aleși de Petcuț și colaboratorii săi sunt născuți între 2003 și 2007 și numesc: Roșca, Roșu (portari) – Sarkozi, Puta, Borcea, Cristi Mihai, Indreica, Stanciu, Marinescu, Răchită, R. Bănățan, Gruia și Chiriac.

La antrenamentul de ieri seară a participat și portarul Burtic, dar el va evolua pentru UTA U17 în noul sezon.

Absenți motivați au fost Gomboș și Cîmpan. Totodată, s-ar putea ca de la prima echipă a clubului UTA să mai ajungă la Pecica pentru a juca, constant, Pătlăgică și Andrieș.

Seniorii Progresului sunt: Arsene, Bozian, Wild, Aldan, Moraru și Capătă. 

Cristian Pilan, despre acordul cu UTA: ”Este o colaborare din care toată lumea are de câștigat”

Parteneriatul dintre cele două grupări arădene a fost discutat pentru prima oară în iarnă și acum s-a concretizat și faptic.

Clubul UTA își dorea să colaboreze cu un club de Liga a 3-a pentru mai mulți dintre copiii săi, care să și fie pregătiți de un antrenor din cadrul Academiei. Primele discuții au avut loc în februarie și am rămas să batem totul în cuie în această vară, pentru sezonul 2022-2023. Ne-am înțeles asupra tuturor aspectelor, iar în această seară ne-am apucat de treabă. Mihai Petcuț, Bogdan Bozian și Dan Țapoș țin mereu legătura cu domnul Ilie Poenaru și colaboratorii săi, există un program de pregătire sugerat de stafful tehnic al UTA-ei. Pecica va fi și prima alegere pentru jocurile școală ale primei echipe utiste, este o colaborare din care toată lumea are de câștigat, a menționat Cristian Pilan, directorul sportiv al Progresului Pecica.

Noua formație a pecicanilor începe seria meciurilor amicale sâmbătă, la Comloșu Mare (Liga 4 Timiș). Restul adversarilor din perioada de pregătire a Progresului sunt: Felnac (23 iulie), Crișul Chișineu Criș (30 iulie), Păulișana Păuliș (3 august), Avântul Periam (6 august), Șoimii Lipova (9 august), CSC Ghiroda și Giarmata Vii (12 august) și Sântana (20 august).

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/grupele-fazei-regionale-a-noii-cupa-romaniei-s-au-incheiat-si-au-stabilit-cele-sapte-finale-cs-dinamo-a-fost-eliminata-la-fundulea-inter-stars-sibiu-inca-n-a-trecut-socul-ratarii-promovarii-in-liga-19237368

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-se-intareste-si-de-la-concordia-chiajna-nicolae-pirvulescu-a-plecat-de-la-ilfoveni-pentru-a-se-lupta-la-promovarea-in-liga-2-cu-echipa-din-hunedoara-19237352

https://liga2.prosport.ro/seria-1/10-cluburi-din-liga-2-in-randul-celor-mai-bune-academii-din-romania-fk-miercurea-ciuc-e-pe-locul-2-iar-in-top-10-se-mai-regasesc-doua-echipe-din-divizia-secunda-cate-formatii-din-liga-3-au-prins-i-19237322

https://liga2.prosport.ro/liga-3/bucovina-radauti-a-semnat-cu-andrei-dumitras-si-si-a-luat-si-un-jucator-de-la-poli-iasi-sucevenii-considera-ca-au-reusit-transferul-verii-in-seria-1-a-ligii-3-19237329

https://liga2.prosport.ro/liga-3/alexandru-pop-si-viitorul-daesti-au-reziliat-contractul-dintr-un-motiv-incredibil-jucatorul-a-invocat-ca-nu-il-mai-lasa-sotia-sa-joace-pentru-echipa-valceana-19237309

Călin MNERIE 14 Jul. 2022, 11:11 Liga 3
Pe aceeași temă