EXCLUSIV | Doi dintr-o lovitură! Poli Iași ia doi jucători de la echipe din play-off-ul SuperLigii

Narcis POHOAȚĂ 24 Jan. 2023, 12:12 Liga 2

Politehnica Iași a început săptămâna cu două mutări spectaculoase pe piața transferurilor. După îndelungi așteptări și tatonări, antrenorul Leo Grozavu a primit, în sfârșit, două vești bune din partea conducerii.

Marți vor sosi în Copou doi jucători de la echipe aflate pe poziții de play-off în SuperLigă, pentru a semna contractele cu Poli.

Jakub Vojtus și Cătălin Itu vor semna cu Poli Iași

Oficialii ieșeni au ajuns la un acord cu doi dintre jucătorii pe care Leo Grozavu și i-a dorit. Atacantul slovac Jakub Vojtus vine de la Rapid, echipă clasată pe locul 4 în SuperLigă, în timp ce mijlocașul Cătălin Itu va fi achiziționat de la campioana și liderul la zi CFR Cluj.

Sunt încă discuții între Poli și CFR privind fie un transfer definitiv, fie un împrumut până în vară, cu opțiune de prelungire.

Vojtus are 252 de minute jucate în acest sezon, în campionat și Cupă, la Rapid

Slovacul Jakub Vojtus (29 de ani) vine în Copou de la Rapid, echipă pentru care a marcat 4 goluri în 19 meciuri de SuperLigă, toate reușitele avându-le în sezonul trecut. În actualul sezon are doar 5 meciuri în campionat, 119 minute bifate pe teren, și 3 apariții în Cupa României, 133 minute pe teren, în care a bifat și un gol, în 4-1 cu CSC Dumbrăvița.

În România, Vojtus a ajuns pentru prima dată în anul 2016, la Universitatea Cluj (13 meciuri / 5 goluri), iar de atunci a mai jucat în țara noastră la formațiile Academica Clinceni (33 meciuri / 9 goluri) și CFR Cluj (7 meciuri).

Vojtus a făcut junioratul la MSK Zilina și Inter Milano, iar la seniori a evoluat la echipele MSK Zilina (Slovacia), NK Zagreb (Croația), Olhanense (Portugalia), Spartak Trnava (Slovacia), Miedz Legnica, GKS Tychy (ambele din Polonia) și Mezokovesd-Zsory (Ungaria).

Itu nu are niciun meci în acest sezon pentru CFR Cluj

De cealaltă parte, Cătălin Itu (23 de ani) s-a născut la Dej, pe 26 octombrie 1999 și a făcut junioratul la Unirea Dej și Academia Gheorghe Hagi.

În 2018 a ajuns la CFR Cluj, echipă pentru care a marcat 7 goluri în 61 de meciuri de primă ligă. Pentru jumătate de sezon 2021-2022 a fost împrumutat la Dinamo, în ediția retrogradării, la care a evoluat în 13 meciuri, dintre care în zece a început ca titular și în 8 a fost schimbat.

În actualul sezon, 2022-2023, nu are niciun meci jucat la prima echipă a CFR-ului și a prins lotul doar de trei ori, de fiecare dată rămânând rezervă. A jucat, în schimb, în Liga 3, la echipa ”satelit” a clujenilor.

Cinci achiziții în această iarnă pentru Poli Iași

Prin aducerea lui Jakub Vojtus și Cătălin Itu, Politehnica Iași a ridicat la cinci numărul achizițiilor din această iarnă, toți jucătorii venind de la formații de primă ligă, românii evoluând foarte puțin.

Alexandru Musi a fost adus sub formă de împrumut de la FCSB, Robert Ion a venit liber de contract după despărțirea de Farul Constanța, iar fundașul croat Matija Katanec a fost adus de Poli Iași de la formația de primă ligă Varazdin.

Ieșenii vor să mai achiziționeze în următoarea perioadă încă un portar, pentru a acoperi locul lăsat prin plecarea austriacului Tobias Knoflach.

Foto: Răzvan Păsărică și Flaviu Buboi / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 24 Jan. 2023, 12:12 Liga 2
Pe aceeași temă