Sebastian Micu face saltul în prima ligă, la Pitești, iar la FC Brașov ajunge un portar de la altă echipă din SuperLigă

Adi MARICA 23 Jan. 2023, 17:56 Liga 2
Sebastian Micu face saltul în prima ligă, la Pitești, iar la FC Brașov ajunge un portar de la altă echipă din SuperLigă

Sebastian Micu (21 de ani), titularul postului de portar de la FC Brașov în prima parte a campionatului Ligii 2, merge în SuperLigă.

Goalkeeperul originar din Jimbolia (Timiș) ajunge la Campionii FC Argeș sub formă de împrumut până la finalul sezonului.

”Micu are o ofertă clară de la Liga 1. Este o șansă foarte mare pentru el, dar important este să ne găsim și noi un portar. Dacă Micu va pleca, el o va face doar sub formă de împrumut, pentru că este un jucător de valoare. Mă bucur că atrage atenția și să nu uităm că acum un an el juca în Liga 3”, spunea antrenorul Dan Alexa la finalul amicalului cu Sepsi OSK 2, câștigat sâmbătă de brașoveni cu 2-1.

Sebastian Micu lasă FC Brașov pentru Campionii FC Argeș

Dorit insistent în Trivale de antrenorul Marius Croitoru, portarul de la FC Brașov se va lupta pentru postul de titular cu experimentatul Cătălin Straton (33 de ani), utilizat 14 meciuri în acest sezon, și George Micle (21 de ani), fără meci. Straton este în poarta piteștenilor și în momentul scrierii acestui articol, în jocul cu Chindia de la Ploiești, din etapa a 22-a a primei ligi.

Micu este deținut în coproprietate de FC Brașov și Rapid, iar în prima parte a sezonului s-a impus ca titular la FC Brașov în fața mult mai experimentaților Zvonimir Mikulic (32 de ani) și Daniel Mutu (35 de ani).

”Visul meu este să ajung la echipa națională a României și într-un campionat de top din Europa. Din străinătate, îmi place Manuel Neuer de la Bayern, un portar complet, iar din România îl apreciez mult pe Florin Iacob de la UTA”, spunea Micu, poreclit ”Moro” de colegi pentru o cicatrice la nas. O amintire din copilărie: ”Am o cicatrice la nas de la vârsta de patru ani când am căzut. Colegii îmi spun Moro, după cicatricea la nas asemănătoare cu cea a lui Cătălin Moroșanu.”

Oficialii FC Brașov au fost de acord cu trecerea jucătorului în Trivale, dar negocierile au stagnat în ultimele zile pentru că Dan Alexa dorea un portar care să dea siguranță defensivei. ”Micu va juca la FC Argeș până în vară, apoi vom putea discuta despre un transfer definitiv sau va reveni la Brașov”, a spus Marin Mitran, președintele de la FC Brașov.

Andrei Ureche vine de la FC Botoșani la FC Brașov

Varianta găsită de brașoveni este Andrei Ureche (24 de ani) de la FC Botoșani.

Și cei de la Botoșani au căutat în această iarnă un portar ”under” și l-au primit pe Răzvan Ducan (21 de ani) de la FCSB. În aceste condiții, Ureche a primit undă verde pentru juca la Brașov.

Ureche a fost doar rezerva lui Eduard Pap în primul meci din acest an, 1-0 cu U Craiova, dar și în celelalte 21 de jocuri din prima ligă din acest sezon. A fost folosit, în schimb, în cele trei jocuri de Cupa României.

Dacă Ureche va accepta oferta Brașovului, portarul celor de la FC Botoșani va fi împrumutat la echipa lui Dan Alexa până la finalul sezonului.

Ștefan Dobre, plecat de la Ripensia, a ajuns și el la FC Brașov

La FC Brașov a ajuns la finalul săptămânii trecute și Ștefan Dobre (21 de ani). Portarul timișorean și-a reziliat în această iarnă contractul cu Ripensia și a și fost folosit de antrenorul Dan Alexa în amicalul cu Sepsi OSK 2.

”Ștefan Dobre a stagnat în ultimii 2 ani, ba chiar s-a dus în jos după acel transfer la Clinceni, care i-a făcut mult rău. Eu îi ofer șansa să revină în prim plan”, spunea antrenorul lui FC Brașov.

În actualul sezon de Liga 2, Dobre a apărat poarta Ripensia de 8 ori în cele 16 etape scurse până acum. Dobre a mai fost legitimat la Interstar Sibiu, LPS Banatul, Centrul Național de Pregătire Timișoara și Academica Clinceni.

Astfel, FC Brașov se va baza în acest sezon de primăvară pe Andrei Ureche, Ștefan Dobre și Daniel Mutu, în ceea ce privește poarta.

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto), FC Brașov și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-castigat-primul-test-din-2023-cu-sepsi-osk-2-concluziile-lui-dan-alexa-si-motivul-pentru-care-primele-doua-achizitii-nu-au-evoluat-19258393

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sebastian-micu-noua-senzatie-a-brasovului-este-in-primii-doi-portari-din-liga-2-spune-antrenorul-sau-cel-mai-moment-greu-din-cariera-sa-si-asteptarile-pe-care-le-avea-in-momentul-19250306

Adi MARICA 23 Jan. 2023, 17:56 Liga 2
Pe aceeași temă