ȘOCANT | Arbitru lovit cu picioarele la un meci disputat în București! Mai mulți jucători l-au bătut la finalul partidei. Poliția a intervenit

ȘOCANT | Arbitru lovit cu picioarele la un meci disputat în București!** Mai mulți jucători l-au bătut la finalul partidei. Poliția a intervenit

Continuă violențele împotriva arbitrilor în diviziile inferioare din fotbalul românesc. Ultimul caz de agresiune a avut loc sâmbătă, pe stadionul Vulcan din Capitală.

La finalul partidei dintre Athletico Floreasca și AS Gloria Buriaș (scor 6-3), contând pentru ultima etapă (a 13-a) din turul campionatului Ligii a 5-a din județul Ilfov, mai mulți jucători din tabăra oaspeților l-au lovit cu bestialitate pe centralul întâlnirii. Conflictul a pornit după ultimul fluier al jocului, atunci când unul dintre fotbaliștii de la Gloria Buriaș a văzut cartonașul roșu. Acesta și-a pierdut cumpătul, a reacționat violent și l-a lovit cu pumnul în plină figură pe central.

Căzul la pământ, fluierașul a mai încasat câteva lovituri, alți doi jucători de la Gloria Buriaș dându-i „un picior de ajutor” colegului care a început scandalul.

Arbitrul întâlnirii a chemat Poliția, două echipaje de la Secția 26 au ajuns la teren și i-au legitimat pe agresori. După meci, arbitrul a mers la secție și a dat declarații pentru a se deschide o anchetă.

Fără limite! Nu a ținut cont că e femeie, a lovit-o cu pumnul în figură

Scenariu copy – paste în Vâlcea. ProSport a relatat, la finalul lunii octombrie, un alt caz șocant petrecut la un meci din campionatul județean.

Alisa Neață, arbitru central al partidei dintre Viitorul Valea Mare și Pășești Măglaș, a fost lovită cu bestialitate de un jucător pe care l-a eliminat.

„Mi-a luat cartonașul din mână și l-a aruncat pe jos, după care a început să mă înjure. La un moment dat, a făcut doi pași ca și când ar fi vrut să iasă de pe teren, dar s-a întors dintr-o dată și m-a lovit undeva în zona maxilarului cu podul palmei. Lovitura a fost foarte puternică. Asistenta medicală a fost cea care a solicitat intervenția Poliției, pentru că începusem să am amețeli, nu mai puteam să stau în picioare și abia mai puteam vorbi”, a dezvăluit Alisia Neață.

Suspendări pe cinci ani din fotbal în județul Teleorman

Și tot la finalul lunii octombrie, în județul Teleorman, la meciul dintre Șoimii Scrioaștea și Steaua Roșie Măldăeni, arbitri și observatorul au fost bătuți de gazde, printre aceștia aflându-se chiar și primarul comunei Scrioaștea, primarul PSD-ist Marian Șefu.

Printre sancțiunile dictate de AJF Teleorman s-a numărat și interzicerea activității în fotbal pe cinci ani pentru doi oficiali din cadrul clubului Șoimii Scrioaștea, unul dintre ei fiind primarul Șefu.

Articol scris de Cătălin MUREȘANU

Pe aceeași temă