Sevilla '86 | 33 de ani de la cea mai mare performanţă a fotbalului românesc! Cât valorează acum mănuşile lui Duckadam, vândute în 2002 de portarul care a intrat în Cartea Recordurilor. "Le ţin la loc de cinste". FOTO

7 mai 2019 2342 afişări Fotbal Intern
Sevilla '86 | 33 de ani de la cea mai mare performanţă a fotbalului românesc! Cât valorează acum mănuşile lui Duckadam, vândute în 2002 de portarul care a intrat în Cartea Recordurilor. "Le ţin la loc de cinste". FOTO

33 de ani au trecut de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua Bucureşti. Roş-albaştrii s-au impus în finala de la Sevilla, din 1986, în faţa Barcelonei, la loviturile de departajare, acolo unde Helmuth Duckadam a reuşit să apere patru penalty. Fostul mare portar a intrat în Cartea Recordurilor pentru performanţa sa. Dar, în 2002, din cauza unor probleme financiare, a fost nevoit să-şi vândă mănuşile de portar, cumpărate de un român stabilit în Canada. A plătit 3.000 de dolari, iar acum ar costa în jur de 200.000, dar posesorul spune că nu le va vinde niciodată.

"Nu-l cunoşteam personal pe domnul Duckadam. Prin intermediul unui amic i-am trimis suma de bani cerută, 3000 de dolari. Aşa am ajuns în posesia preţioaselor mănuşi. Pot să vă spun că le ţin la loc de cinste. Băiatul meu face fotbal. Joacă pe postul de portar, iar idoulul lui, este, cine altcineva decât Helmuth Duckadam", a spus domnul Voicu (nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea), conform Telekom Sport.

L-a cunoscut mai târziu pe Duckadam şi a povestit. "Este un om extrem de modest, de popular. Un om deosebit...El reprezintă o parte din istoria fotbalului. Un bun naţional. Chiar dacă să spunem că băiatul meu ar fi în continuare proprietarul lor de drept, cred că ar fi frumos ca mănuşile să fie văzute de cât mai mulţi oameni", a mai spus acesta, luând în calcul de a expune obiectele într-un muzeu.

"Vă daţi seama că dacă mănuşile lui Lucian Bute au fost licitate aici pentru eveniment caritabil contra sumei de 25.000 de euro, mănuşile lui Duckadam ar valora cu mult mai mult. Mi s-a spus că s-ar putea vinde contra sumei de 100 sau 200 de mii de dolari. Dar de vândut nu le voi vinde vreodată", a anunţat proprietarul mănuşilor lui Duckadam.

(Foto: Telekom Sport)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.