Renaște FC Vaslui! Marca fostului club al lui Adrian Porumboiu a fost preluată de Sporting Vaslui și ASS FC Vaslui. „Ne dorim să ajungem din nou pe harta națională”

Marius ANGHEL 29 Jan. 2020, 13:29 Stiri

Intrată în faliment în 2014, fosta echipă de Liga 1 FC Vaslui își recâștigă identitatea. Sporting Juniorul Vaslui și Asociația Sportivă a Suporterilor FC Vaslui au intrat în posesia brandului FC Vaslui, preluând marca și sigla pentru exploatarea sportivă a acestora.

Tratativele au început încă de la startul sezonului competițional, dar, pentru că nu era lămurită situația siglei fostului club al lui Adrian Porumboiu, colaborarea a fost amânată.

„Sporting Vaslui și ASS FC Vaslui și-au dat mâna pentru a duce mai departe spiritul galben-verde”

La începutul lui 2020, Sporting Juniorul Vaslui și ASS FC Vaslui au reușit să intre în posesia mărcii FC Vaslui. Marți, la Silver Mall din Vaslui, a fost organizată o conferintă de presă la care au participat Cornel Cracea, Cătălin Popa și Costinel Botez, reprezentanții Sporting Vaslui, respectiv Andrei Mîță și Flavius Ghiorghieș, membrii ASS FC Vaslui, în care au vorbit despre această reușită.

„Mă bucur enorm de mult că acest parteneriat s-a realizat. Ne dorim ca, într-un timp relativ scurt, să ajungem din nou pe harta națională, în culorile galben-verzi. Ca obiectiv al nostru, ar fi promovarea în Liga 3, urmând că apoi să încercăm să ajungem în Liga 2. Ar fi ceva extraordinar pentru acești puști și pentru Vaslui”, a spus Cornel Cracea, antrenorul „galben-verzilor”.

Fostul director sportiv al FC Vaslui, Cătălin Popa, spune că, în vară, suporterii vasluieni ar putea sărbători 18 ani de la înfiintarea echipei, dar și revenirea ei pe harta fotbalului românesc.

„Cele două entităti sportive, Sporting Vaslui și ASS FC Vaslui, și-au dat mâna pentru a duce mai departe spiritul „galben-verde”. La Vaslui, spiritul „galben-verde” a mai trăit doar prin cele două entităti. Îmi aduc aminte de acești copii, care acum 10 ani erau copii de mingi și îi aveau idoli pe Wesley, Adailton, Sânmărtean sau Papp. În vara acestui an se va întâmpla un lucru deosebit, care sper să fie încununat cu promovarea în Liga 3. Se împlinesc 18 ani de la înființarea FC Vaslui, 18 ani în care acești copiii își vor sărbători majoratul pe terenul de fotbal, iar suporterii vor sărbători majoratul alături de acești copii. Haideți să sărbătorim 18 ani de la înfiintarea echipei FC Vaslui și revenirea ei pe harta fotbalului românesc”, a spus Cătălin Popa.

ASS FC Vaslui: „După aproape șase ani de lupte, de speranțe, de așteptări, a venit și ziua!”

La rândul lor, suporterii de la Peluza Nord Vaslui și-au făcut echipă în Liga 4 și au fost continuatorii morali ai fostei vicecampioane a României. Acum, visul lor a devenit realitate, iar FC Vaslui a renăscut.

„După aproape șase ani de lupte, de speranțe, de așteptări, a venit și ziua! Ziua când stema, care a dus numele orașului pe cele mai înalte trepte ale competițiilor fotbalului european se întoarce acasă, la Vaslui! Azi suntem în măsură să vă anunțăm că dezideratul care ne-a făcut să nu dăm un pas în spate în această perioadă, s-a realizat! Cu toții am străbătut acești ani grei, fiind convinși că pentru fotbalul vasluian vor veni vremuri mai bune. Acele vremuri, credem noi, nu sunt departe!
Un mare merit pentru recuperarea stemei îl are și conducerea CS Sporting Juniorul Vaslui, care a rezonat cu demersul nostru. Asociația Sportivă a Suporterilor FC Vaslui și CS Sporting Juniorul Vaslui au purtat tratative pentru a-și uni forțele încă din startul campionatului, dar pentru că nu era lămurită problema stemei și având experiență nefericitei colaborări cu o altă entitate sportivă am decis să amânăm colaborarea până la rezolvarea acestui obiectiv, considerat crucial pentru noi. Cum în această iarnă am reușit să ne îndeplinim cea mai importantă dorință, ASS FC Vaslui și Sporting Vaslui au bătut palma, iar începând cu acest retur vom merge împreună pentru a duce fotbalul vasluian, din nou, în ligile superioare!”
, se arată într-un comunicat al ASS FC Vaslui.

După desființarea FC Vaslui, produsă în 2014, când FRF nu i-a mai acordat echipei licența pentru Liga 1, iar conducătorii de atunci, din cauza datoriilor acumulate de club, au ales calea desființării, orașul Vaslui a mai avut câteva încercări de a reveni în prim-plan, însă noile proiecte s-au oprit în Liga 3, unde s-au desființat. Ultimul exemplu este ACS Atletico Vaslui (sezon 2016/2017).

Cele mai importante realizări ale FC Vaslui sunt clasarea pe locul 2 în Liga 1 în sezonul 2011/2012, la un punct de CFR Cluj, finalistă în Cupa României, sezon 2009-2010, unde a pierdut la penalty-uri tot cu CFR Cluj (0-0, 5-4 d.l.d.), câștigarea Cupei Intertoto (2008) sau participarea în grupele Europa League (2012).

La finalul turului Ligii a 4-a Vaslui, lider este Sporting Juniorul Vaslui, cu 36 de puncte acumulate în 12 meciuri, la șase puncte peste CSM Vaslui.

Articol scris de Laura MIRON

Marius ANGHEL 29 Jan. 2020, 13:29 Stiri
Pe aceeași temă